Topbaş’tan Milletvekili Adayı Olacağı Yönündeki İddialara Cevap

Topbaş’tan Milletvekili Adayı Olacağı Yönündeki İddialara Cevap

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş milletvekili adayı olacağı yönündeki iddialara yanıt verdi. Topbaş, “2019 yılına kadar İstanbul’daki başkanlık görevimi sürdürmek arzusundayım. Siyasi hayatımı da bu belediye başkanlığıyla kapatmak istiyorum” dedi.
Kadir Topbaş, Kabataş-Mahmutbey metro hattının birinci etabı olan Mecidiyeköy-Mahmutbey metro istasyonunun şantiyesinde inceleme yaptı. Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattını harita üzerinden inceleyen Topbaş, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
“ÜÇÜNCÜ DÖNEMLE SİYASİ HAYATIMI KAPATMAK İSTİYORUM”
Topbaş, milletvekili adayı olacağı yönündeki iddialara ilişkin sorulan bir soruya, “Yakın çevremden ve dostlarımdan böyle sorular almaktayım. Ben İstanbullulardan bir yetki aldım. 2019’a kadar bana yetki verdiler. Bu yetkiyi yerde bırakmam. 2019 yılına kadar İstanbul’daki başkanlık görevimi sürdürmek arzusundayım. Siyasi hayatımı da niyetim bu belediye başkanlığıyla artık bırakarak, taçlandırarak üçüncü dönemi de İstanbul’a yaşattığı bu gururla birlikte siyasi hayatımı kapatmak istiyorum. Her şey söylenebilir, farklı beklentiler olabilir” diye yanıtladı.
Topbaş, çok farklı yetkilerle yetkilendirildiğini belirterek, “Hiç bir kimseye bu zamana kadar nasip olmayan bir yetkiyle yetkilendirildim ve dünyanın başkanlığı da çok farklı yetkiler de verilmekte. 2 gün önce ilk defa Avrupa Birliği’nin ilk defa bir yerel yönetim ile bir anlaşma imzaladık. Kaynak verecekler. Afrika dahi bizim elimizle hizmetler sunulmasını arzu ettiler. Bunun imzasına katıldım. Bu büyük bir gururdur” dedi.