Tophane Rotary geleneksel iftarında 19 Mayıs'ı gençlerle kutladı

Tophane Rotary geleneksel iftarında 19 Mayıs'ı gençlerle kutladı

Topluma hizmet amacı ile çeşitli meslek guruplarından isimlerin bir araya gelerek kurduğu Tophane Rotary Kulübü, sosyal sorumluluk projelerine hız kesmeden devam ediyor.  Geleneksel hale gelen ve bu yıl 7’incisi gerçekleştirilen iftar sofrasında Ramazan ayı boyunca 15 bin kişiye iftar verilmesi hedefleniyor. Tophane Rotary Kulübü tarafından Ramazan ayı boyunca Görükle’de her akşam 500 kişilik iftar sofrası kurulacak.

18-30 yaş grubundan oluşan Tophane Rotaract Kulübü üyelerinin de destek verdiği gecede, 19 Mayıs akşamı düzenlenen iftar yemeğinin ardından Kurtuluş Savaşı mücadelesi veren aziz şehitlerimizin ruhlarına lokma dağıtımı yapılırken, hep birlikte söylenen marşlar, gökyüzüne salınan balonlar ve konfetiler ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.

Tophane Rotary Kulübü Dönem Başkanı Remzi Abdioğlu ve Gelecek Dönem Başkanı Ceyhun Yalçın yaptıkları konuşmada “topluma hizmet etmek için bir araya gelmiş gönüllü üyelerimiz ile geleneksel hale getirdiğimiz iftar sofralarımızın yedincisini gerçekleştirmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. İftar mekanı olarak Görükle’yi seçmemizin amacı üniversite eğitimi için gurbette bulunan gençlerimizin çoğunlukla burada yaşamasıdır. 19 Mayıs iftarımızda ise Atamızın ‘bütün ümidim gençliktedir’ sözünde vurgu yaptığı ve dünyada onlara armağan edilmiş tek bayramı hep birlikte kutlamak için bu gece ayrı bir organizasyon düzenledik. Gençlik bayramını gençlerle kutlamak bizlere de ayrı bir sevinç ve gurur veriyor. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve saygıyla anıyoruz” dedi.

Avukatından sanayicisine, iş adamından mühendisine kadar çeşitli meslek guruplarından oluşan kulüp üyeleri, üniversite öğrencileri ve hasta yakınları başta olmak üzere bölge halkına, bizzat kendilerinin servis ettikleri iftar sofrasında kaynaşmanın ve paylaşmanın mutluluğunu yaşıyor. İftarlara, yoğun ilgi gösteriliyor.