Toprak Analizi Süresi Uzatıldı

Toprak Analizi Süresi Uzatıldı

Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, arazilerde hangi çeşit mahsulün daha verimli olarak yetişeceği ile ilgili değerlendirmelere olanak sağlayan toprak analizi yaptırma süresinin uzatıldığını belirtti.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı çiftçilerin toprak analizi yaptırmaları için 1 Eylül’e kadar süre tanımıştı. Hangi tarım arazisinin, hangi ürüne en fazla uygun olduğunu belirlemek amacıyla yaptırılması zorunlu olan toprak analizi için 1 Eylül’de dolan sürenin 31 Ekim’e kadar uzatıldığı açıklandı.
Kars İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, “Yaz boyu çiftçilerimizin çeşitli bölgelerde bulunan tarlalarından getirdikleri toprakların Bakanlığımızın yetkilendirdiği laboratuvarlarda analizleri yapılarak hangi çeşit mahsulün daha verimli yetişeceği ile ilgili bilgiler verildi. Toprak analizi yaptırmayan çiftçiler için toprak analiz süresi 30 Ekim 2014 tarihine kadar uzatıldı” dedi.
Düzgün, “Toprak analizi desteği ödemesinden faydalanmak isteyen çiftçilerin bakanlıkça yetkilendirilmiş laboratuvarlarda 1 Ocak-10 Ekim arasında toprak analizi yaptırması zorunludur. Her toprak analizine en fazla 50 dekar için ödeme yapılacaktır. Her analiz en fazla 50 dekarlık bir tarım arazisini temsil eder. Bu nedenle Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olan çiftçilere mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılabilmesi çerçevesinde toprak analizi desteklemesinden yararlanmak isteyen çiftçilerimiz yetkili laboratuvarlarda 30 Ekim 2014 tarihine kadar toprak analizi yaptırabileceklerdir” diye konuştu.