Torbacılara Hava Destekli Şafak Operasyonu: 30 Gözaltı

Torbacılara Hava Destekli Şafak Operasyonu: 30 Gözaltı

Elazığ’da torbacı olarak tabir edilen uyuşturucu madde satıcılarına yönelik şafak vakti helikopter destekli 300 polisle 38 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonlarda aralarında yaşı küçük şüphelilerin de bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.
Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Büro Amirliği ekipleri uyuşturucu madde ile mücadele kapsamında sokak satıcılarına yönelik 6 aylık çalışma yaptı. Polis, 6 aylık çalışmada şüphelileri uyuşturucu madde satarken tek tek tespit etti. Elazığ İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek’in koordinesinde bugün sabah polis helikopteri ve Özel Harekat polislerinin de olduğu 300 polisle 38 adrese baskın yapıldı. Baskında Özel Harekat polisleri belirlenen adreslerin kapısını koç boynuzu ile vurarak açtı. İçeri giren polisler şüphelileri gözaltına alırken, polis helikopteri de baskınların yaşandığı bölge üzerinde havadan takip yaptı. Narkotik köpeklerinin de katıldığı operasyonda şu ana kadar 30 şüphelinin gözaltına alındı öğrenildi.
Şüphelilerin özellikle yaşları küçük olanlara uyuşturucu madde taşıttırdıkları ortaya çıktı. Aralarında yaşı küçük şüphelilerin de yer aldığı 30 kişi Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler ifadesi alınmak üzere Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
Operasyonun devamında şüpheli sayısının artabileceği öğrenildi.