TORKU KONYAPOR 3 PUANI TEK GOLLE ALDI

TORKU KONYAPOR 3 PUANI TEK GOLLE ALDI

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 1-0 galip geldikleri Eskişehirspor karşılaşmasının ardından, "Özgüvenimizi tekrar yerine getirebilmek, ateş çemberinin biraz daha dışına çıkabilmek için galibiyetten başka şansımız yoktu" dedi.
Torku Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasında kendi sahasında Eskişehirspor’u 1-0 mağlup etti. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Torku Konyaspor’daki ilk 5 haftanın son derece başarılı geçtiği sonraki 5 haftanın kabus gibi bir dönem olduğunu söyledi.
Kocaman, esas itibariyle bugünden itibaren kendileri adına ligin ikinci yarısının başladığını ifade ederek, “İlk 4 maç etrafımızdaki takımlarla oynayacağımız maçlar. Bugün bu takımlardan Eskişehirspor ile oynadık. Maç öncesi hem oyuncularla yaptığımız konuşmalarla hem de genel düşüncemiz galibiyet elde etmekti. Özgüvenimizi tekrardan yerine getirebilmek, ateş çemberinin biraz daha dışına çıkabilmek için galibiyetten başka seçeneğimiz yoktu. Oyuncu arkadaşlarımı büyük bir mücadele örneği verdikleri için tebrik ediyorum” açıklamasında bulundu.
Mücadelenin ilk yarısında oyunun kendi kontrollerinde geçtiğini belirten Aykut Kocaman, “İlk yarıda golü istediğimiz, organize olduğumuz, belki takım hızının düşük olduğu ama futbolun doğrularını yaptığımız bir maç oldu. Pozisyonlara girdik ve devreye girerken golü bulduk. İkinci yarı başlarken oyunun Eskişehirspor’un kontrolünde olacağı net bir şekilde gözüküyordu. Eskişehirspor ligin en fazla topu kullanan takımların başında geliyor. Ancak bizim buna karşılık vermemiz gereken en önemli şey hızlı atak yapmamızdı. Bunu ancak 2 ya da 3 sefer gerçekleştirebildik. Bunlarda net gol pozisyonları oldu fakat bunları değerlendiremedik. Maçın ikinci yarısı bizim açımızdan kazandıklarımızı koruma anlamında oyuncuların içten davranışlarıyla geçti” diye konuştu.
Transfer konusunda sorulan soru üzerine ise Aykut Kocaman, “Oyuncuları isimlendirmeden söylemek gerekirse 1-2 oyuncu daha transfer beklentimiz var. Yarın akşam transferin son günü. Dolayısıyla herkes her şeyi görecek. Yapılan transferlerde oyuncuların direk katkısı hemen görülmüyor. Gelen oyuncuların takıma hemen katkı sağlayacağını düşünmek çok kolay bir şey değil. Yapılan transferler 7 veya 8. haftada gerçek verimlilik sağlayacaktır. Diliyorum bu tam tersi olur” cevabını verdi.
ESKİŞEHİRSPOR CEPHESİ
Eskişehirspor Teknik Direktörü Michael Skibbe, Konya deplasmanında 1-0 mağlup oldukları maç hakkında, “Karşı takımın baskısına hırslı bir şekilde karşılık vermek gerekiyordu. İlk yarı defansta ve orta sahada çok top kaybımız oldu. İlk yarının bitimine az bir süre kala rakibimiz böyle bir hatayı iyi değerlendirdi. Maçın ikinci yarısında takımımızın mücadelesini çok beğendim. Beraberliği sağlamak için mücadele ettik fakat gol pozisyonuna tam olarak giremedik. Bugün maçı 25. ve 45. dakikalar arasında kaybettik. Çünkü o sürelerde fazla mücadele etmedik” ifadelerini kullandı.