Torku Konyaspor Başkanı Taraftar Gruplarıyla Buluştu

Torku Konyaspor Başkanı Taraftar Gruplarıyla Buluştu

Torku Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan, Toplumsal Uzlaşı ve Sosyal Kalkınma Derneği’nin (TUSKAD) organize ettiği basın toplantısında taraftar gruplarının liderleriyle bir araya gelerek birlik, beraberlik ve hoşgörü mesajları verdi.
Konya TUSKAD Şube binasında gerçekleştirilen toplantıya Torku Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, TUSKAD Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çivi, Nalçacılılar Taraftarlar Derneği Başkanı İbrahim Apalı, Konyaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Bayram Daşbaşı, kulüp yöneticileri ve taraftarlar katıldı. Toplantıda ilk sözü alan TUSKAD Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çivi, “Yeni sezonda, Torku Konyaspor’un yeni stadyumunun açılması ve hemşehrimiz Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan olması bir Konyalı olarak bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Fakat bir o kadar da sorumluluğumuzu artırmıştır. Bundan sonra yapılacak çalışmalarımızda toplumsal uzlaşı çerçevesinde biz, Torku Konyaspor yönetimi ve taraftar gruplarını bir araya getirmeyi planladık” dedi.
ŞAN: "MEVLANA DİYARINDAN BİR MESAJ VERMEK İSTİYORUZ"
Konya’dan, Mevlana diyarından, hoşgörü diyarından bir mesaj vermek istediklerini söyleyen Torku Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan da, “İnşallah bu mesajı tüm Türkiye’ye vermek istiyoruz. Yeni sezonun başlangıcında, fair-play, hoşgörü, sevgi, barış ve kardeşlik kelimelerinin havada kalmaması gerekir. İnşallah federasyonumuz bugün bize Balıkesir maçının yeni stadımızda oynanacağı yönünde olumlu cevabını verecektir. Bu hafta sonundan itibaren Konya’dan bu mesajı hep beraber vermek istiyoruz. Onun için bugünü bir başlangıç olarak kabul ediyoruz. Yeni bir sayfa, temiz bir sayfa açacağız ve Konyaspor olarak, taraftar olarak kötü tezahürattan uzak, şiddetten uzak bir sezon geçirmeyi Emniyet Müdürlüğü’müzle birlikte işbirliği yaparak tüm bu olumsuzluklardan uzak güzel bir sezon geçirmeyi diliyoruz. Herkes üzerine düşeni yaparsa bunu da başaracağımıza eminim” şeklinde konuştu.
"BU HAFTA YENİ STADIMIZDA İLK MAÇA ÇIKACAĞIMIZA İNANIYORUM"
Dün akşam itibariyle yeni stattaki her türlü şartta oynanmasına yönelik taahhütnameyi federasyona gönderdiklerini ifade eden Şan, “Yönetimden bir cevap gelmesi lazım. Çünkü bilet basılacak, e-bilet sistemi buna hazırlanacak. Dün takımımız yeni statta antrenman gerçekleştirdi. İlk defa sahaya indi yeni stadımızda. Gerçekten çok heyecanlıydık, çok güzel bir atmosferdi ve her şey yolunda gitti. Hiçbir olumsuzluk yok. İnşallah maç gününe kadar bazı ufak eksiklikler giderilecek ve bu güzel statta ilk maçımıza çıkacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.
Nalçacılılar Taraftarlar Derneği Başkanı İbrahim Apalı ise, “Allah’ın izniyle takımımıza çok inanıyor ve Avrupa bekliyoruz. Biz de yeni stadımızla, değişen kültürümüzle, değerli büyüklerimize yakışan bir taraftar profili oluşturacağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
Konyaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Bayram Daşbaşı da, “Bizler taraftarlar olarak Konya’nın yeni misyon ve vizyon yüklendiğinin bilinci içindeyiz. Gözlerin artık Konya’da olacağını biliyoruz ve Konya’ya, Selçuklu başkentine, Mevlana hoşgörüsüne yakışır şekilde bir taraftar profili oluşturma gayreti içinde bulunacağımızdan emin olabilirsiniz” açıklamasında bulundu.