Toroslar Belediyesi Şiddet Mağduru Kadınların Rehabilite Edilmelerine Destek Verdi

Toroslar Belediyesi Şiddet Mağduru Kadınların Rehabilite Edilmelerine Destek Verdi

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, şiddet mağduru kadınların yaratıcı drama tekniğiyle bireysel gelişimlerinin sağlanmasına yönelik Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu’nun hazırladığı “Değişim Atölyesi” projesine ortak oldu.
Toroslar Belediyesi, kadınlara yönelik yeni bir projeye daha imza atarak, Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu’nun, kadına yönelik şiddet konusunda mağdurlara destek olmak amacıyla hazırladığı “Değişim Atölyesi” projesinin ortağı oldu. Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından kabul edilen ve Toroslar Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli Barosu’nun ortaklığında gerçekleştirilen proje kapsamında, 7 ilde sivil toplum kuruluşları arası ve kamu-STK işbirliği sağlanarak şiddet mağduru en az 30’ar kadının yaratıcı drama tekniği ile bireysel gelişimleri sağlanacak. 18 ay sürecek olan proje ile şiddet mağduru hedef grup kadınlara sosyal paylaşım yoluyla suskunluk, utanç ve suçluluk duygularından uzaklaştırılarak, sağlıklı bireyler olarak katkıda bulunulması hedefleniyor.
Proje çerçevesinde, Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Proje Koordinatörü Şebnem Dal Üzülmez, Mersin Şube Başkanı Nurgül Duran ve beraberindeki heyet, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’yı ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu. Başkan Tuna’ya proje ile ilgili bilgi veren Üzülmez, “Değişim Senin de Elinde” sloganıyla hazırladıkları projenin en temel özelliğinin şiddet mağduru kadınların yaşadığı psikolojik çöküntünün rehabilite edilmesi olduğunu vurguladı. Projeye destek veren Tuna’ya teşekkür eden Üzülmez, “Kadına karşı şiddet olaylarının temelinde yatan çatışmanın şiddete dönüşmemesini temin edecek çatışma yönetimi tekniklerinin, hedeflenen kadın gruplara yaratıcı drama desteğiyle öğretilerek şiddet görmüş ve görmesi muhtemel kadınların bilinçlendirilmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Projenin faydalanacağı Mersin Toroslar’da 30 kadına toplam 30 saat profesyoneller tarafından eğitimler verilecek ve bu eğitimlerde psikolojik olarak daha da güçlenmeleri sağlanacaktır. Onun dışında bu kadınlarımıza sosyal yaşama dahil olmaları için bir takım sosyal aktiviteler de sunulacaktır. Hedef gruplarımız, kadın sığınma evlerinde kalan veya Kadın Toplum Eğitim Merkezlerine gelen şiddet görmüş kadınlardır. Yapılacak olan görünürlük çalışmaları ve medyanın aracılığıyla toplumda kadına yönelik şiddet konusunda toplumsal farkındalığı arttırmak ve kadına yönelik şiddetin azalmasına yardımcı olmaktır” dedi.
Üzülmez, Tuna’yı 12 Eylül tarihinde İstanbul’da yapılacak olan Değişim Atölyesi’nin açılış toplantısına da davet etti.
‘Eğitilmiş bir kadın bir nesil demektir’ sloganın öne çıktığı “Değişim Atölyesi” projesinin şiddet mağduru kadınlar için hazırlanan önemli bir çalışma olduğunu dile getiren Başkan Tuna ise “Kadınlara yönelik böyle bir projeyi hayata geçirmek bizim için çok anlamlı ve önemlidir. Kadınlarımızın ilgi, bilgi ve takip anlamında yaptığı her çalışma gelecek nesillerimizi oluşturan çocuklarımızın doğru şekillenmesini sağlayacaktır. Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu koordinasyonunda yapacağımız bu çalışma inşallah şehrimizdeki ve ülkemizdeki şiddet mağduru kadınlarda önemli derecede farklılık oluşturacaktır. Biz de bu farklılığın içerisinde olmaktan ve bu projeye destek vermekten büyük şeref duyduğumuzu ifade ediyorum” dedi.