Toroslar Yeni Bir Parka Daha Kavuşuyor

Toroslar Yeni Bir Parka Daha Kavuşuyor

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Korukent Mahallesi’nde yapılacak bölge hastanesinin güzergahında 10 bin metrekarelik alanda yeni bir parkın yapımına başladıklarını bildirdi.
Başkan Tuna, Korukent Mahallesi’nde Yavuz Sultan Selim Bulvarı üzerinde 10 bin metrekarelik alanda başlatılan park çalışmasını yerinde inceledi. Çalışmaya ilişkin açıklama yapan Tuna, göreve geldiğinden bu yana 56 olan park sayısını 168’e çıkardıklarını belirterek, ilçeye yeni bir park daha kazandıracaklarını kaydetti. Toroslar Belediyesi’nin Sağlık Bakanlığı’na tahsis ettiği 232 dönüm alanda inşa edilen bin 253 yataklı Mersin Entegre Sağlık Tesisi’nin yol güzergahında yer alacak parkı, özellikle hastane güzergahı üzerinde inşa ettiklerini dile getirdi. Hastane aktif hale geldikten sonra bu alanın insanların rahatlıkla dinlenebilecekleri bir mekan olarak kullanılacağını ifade eden Tuna, “Toroslar Belediyesi olarak yeşil alana verdiğimiz önemi herkes biliyor ve görüyor. Göreve geldiğimizde yaptığımız çalışmalarla 106 bin metrekare olarak devraldığımız yeşil alan miktarını 1 milyon metrekareye ulaştırdık. Bu anlamda Korukent Mahallesi’nde inşa edilen bin 253 yataklı Mersin Entegre Sağlık Tesisi’nin arka kısmı olan Yavuz Sultan Selim Bulvarı üzerindeki yol güzergahında yeni bir park çalışmasına başladık. Buranın zemini kayalık ve şevli bir yüzeyden oluşuyordu. Taş örümü ve taş kırımı yaparak zemin düzeltmesini gerçekleştiriyoruz. Bu parkımızın karşısında daha önce halkımızın hizmetine sunduğumuz 45 bin metrekare alana sahip Bilge Kağan Parkı ve Spor Tesisi de yer almaktadır” dedi.
Korukent, Çağdaşkent, Halkkent ve Güneykent Mahallelerinin alt kısımlarında imar ve yeşil alan anlamında belediyeye ait yerler bulunduğuna işaret eden Tuna, “Buraları ellerimizle şekillendirdiğimiz, şehirleşmenin istenilen ve özlenilen şekliyle taçlandırıldığı önemli mekanlara dönüştürüyoruz. Belediyemizin kendi imkanlarıyla hayata geçirdiği yeni parkımızın da şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.