Trabzon Büşükşehir Belediyesi’nden Büyük Hamle

Trabzon Büşükşehir Belediyesi’nden Büyük Hamle

Trabzon Büyükşehir Belediyesi vatandaşları daha rahat ve konforlu bir ulaşım ve yol ağına kavuşturmak için büyük adımlar atıyor.
2015 yılı için yapılacak yol, ulaşım ve altyapı seferberliği için hazırlıklarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi vatandaşlara daha iyi hizmet vermek için makine parkını güçlendiriyor. 2015 yılında ilk etapta 41 adet yeni iş makinesi almayı planlayan Büyükşehir, bu araçlara yaklaşık 10 milyon TL ödeyecek. Acil ihtiyaç dolayısıyla bu ay 4 beko-loder ve 1 greyder alan Büyükşehir Belediyesi araçlara 1 milyon 200 bin TL verdi. Asfalt çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Trabzon Büyükşehir Belediyesi bu yıl 101 bin ton asfalt serdi. Hava şartlarının iyi olması durumunda asfalt çalışmalarının devam edeceği kaydedildi.
Vatandaşlara daha etkin ve kaliteli hizmet verebilmek için Of, Akçaabat, Araklı ve Vakfıkebir’de bakım ve onarım şeflikleri kuracak olan Büyükşehir Belediyesi ayrıca 2015 yılı içerisinde Vakfıkebir’e asfalt şantiyesi kurmayı planlıyor. Böylece şehrin doğusunda Of’ta, merkezdeki Kutlugün’deki asfalt plentinden sonra şehrin batısına da asfalt plenti kazandırılmış olacak.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Büyükşehirle birlikte Trabzon’un her metre karesine hizmet götürmeyi amaçladıklarını ve çalışmalarını bu şekilde planladıklarını kaydetti. Başkan Gümrükçüoğlu, “Bu anlamda 2015 yılı için yeni araç ve iş makinesi almayı planladık. İlk etapta 41 adet iş makinesi alarak hizmete sunacağız. Ayrıca daha etkin hizmet için merkez haricinde Akçaabat, Araklı, Of ve Vakfıkebir’de bakım ve onarım şeflikleri kuracağız. Vakfıkebir’e kurmayı planladığımız asfalt şantiyesi ile merkez dışında doğuda Of’ta asfalt plenti mevcut. Vakfıkebir’de yapacağımız asfalt plenti ile şehrin batısına da asfalt şantiyesi kazandıracağız. Eşit hizmet anlayışıyla şehrin tümüne en iyi hizmeti vermenin gayreti içeresindeyiz” dedi.