Trabzon camiası hakeme tepkili

Trabzon camiası hakeme tepkili

Ziraat Türkiye Kupası 16. Tur müsabakasında sahasında Medicana Sivasspor’u konuk eden Trabzonspor, uzatmalarda rakibine 3-2 yenilerek kupaya veda etti. Maçın ardından heme büyük tepki vardı.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, "Futbolu konuşmak, futbolu tartışmak, futbolun saha içindeki güzelliği ile birlikte olmak ve onu paylaşmak benim hep felsefem oldu. Bugüne kadar da hep aynı şekilde değerlendirdim. Maalesef futbolun dışında bir gündem oluşturuldu. 8 kulüp, 6 futbolcu ve 6-7 yönetici PDFK’ya sevk edilmiş. Bugünkü futbol ikliminde maalesef her hafta aynı tablo ile karşı karşıya kalınıyor. Bunun ciddi bir şekilde sorgulanması gerekiyor ve bu altyapının artık, ne olduğuyla ilgilide gündemde bir çok sorunun sorulması gerekiyor. Futbol gibi oyunlar yetenekle ve beceriyle, yetenek ve becerinin doğal gelişimiyle ortaya koyulan ve sahnelenen, insanların keyif için gittikleri bir oyun. Bunun altyapısı olmadığından yetenek ve becerilerin eksik olduğu bir takım yönetsel katılmalar olduğunda maalesef askıda kalıyor" dedi.

"BU TAKIMIN BAŞINA KAZANIRKEN VE KAYBEDERKEN FARKLI ŞEYLER GELMEYE BAŞLADI"

Yanal, bugün bir futbol maçı izlediklerini belirterek, "Bugün bir futbol maçı izledik. Bir futbol maçını yönettik. Oyuncularla birlikte bu işin içindeydik. Mağlup olursunuz. Galip gelirsiniz ilk defa olan şeyler değil bunlar. Mağlubiyetin bahanesi yok. Galip gelecek herkes kazanacak. Bu takımın kariyerinde de galibiyet ve mağlubiyet vardı. Ama bu sezon maalesef bu takımın başında kazanırken ve kaybederken farklı bir şeyler gelmeye başladı. Ben bu komplolardan uzak düşünen bir insanım. Uzak düşünmeye dikkat ediyorum. Emeğinin karşılığı olan hak ettiği futbol sevgisiyle bütünleşmiş bir camianın üzüldüğünü ve yaralandığını his ediyorum. Ben de bu durumda yaralı ve üzüntülü durumdayım. Tüm arkadaşlarımla güçlü bir şekilde sahanın içinde kalmamız gerektiğini konuştuk. Bu sezonun sonuna kadar da sahanın içinde kalıp takımımızla birlikte sahanın içinde kalmaya gayret edeceğiz" şeklinde konuştu.

"SANATTA VE SPORDA TORPİL OLMAZ"

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, "Hakemin maça etki ettiğini düşünüyor musunuz?" sorusuna ise, "Ben yaptığım açıklamalarda gayet net bir şekilde anlattım. Futbol beceriler ve yetenekleri olanlarla gerçekleştirilir. Beceri ve yeteneklerin oluşmadığı tarzda bu iş olmaz. Beceri ve yetenek gerekli futbolda her kademede, sanatın ve sporun torpili olmaz" cevabını verdi.

"SAHANIN İÇİNDE KALMAYA GAYRET EDECEĞİZ"

"Trabzonspor’un bundan sonraki konumunu nasıl yorumlayacaksınız?" sorusuna ise Yanal, "Sahanın içinde olmaya gayret edeceğiz. Saha içinde kalma konusunda kendimi ısrarla zorluyorum. Ben bugüne kadar yaptığım işten dolayı sahanın içinde kalmak istiyorum. Ben teknik direktörüm ve benim işim sahanın içinde. Bun da yine gayretli olacağım. Şu anda yaptığı mücadelede kullandığımız oyuncu sayısı olarak elbette problemlerimiz olabilir. Bunlar tartışılacaktır. Ama bunun önüne geçen çok şey var. Eksiklerimiz var. Biz burada 4-1 de mağlup olduk. Maçta kazanamadık. Trabzonspor takımı aktif olarak çok fazla pozisyon üretemedi ama oyunun tüm hakimiydi ve dengeler bir anda değişti. Bu bir ilk değil. Bunu sorgulamak lazım. Sahanın içinde kalalım" yanıtını verdi.

ÖZER HURMACI: "HAKEM BİZİ KUPADAN ETTİ"

Trabzonsporlu oyuncu Özer Hurmacı ise, maçın hakemi Mete Kalkavan’a tepki gösterdi. Hurmacı, "Hakem bizi kupadan etti. Nereye kadar böyle gideceğiz. Neyin mücadelesini vereceğiz. Taraftarın emeğini yiyor. Futbolcunun emeğini yiyor. Hocanın emeğini yiyor, hepimizin emeğini yiyor. Sarı kart olmayan pozisyonda kırmızı kart verdi. Sarı kart verse neyse, o kadar pozisyonda bize faul yapılıyor. Sarı kart yok. Salih bir tane faul yapıyor kırmızı kart gösteriyor. Beşiktaş maçında da aynısını yaptı. Kupa maçında da bizi kupadan etti. Ne yapacağız şimdi" şeklinde konuştu.

SİVASSPOR CEPHESİ

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, zor bir oyun oynadıklarını belirterek, "Ligde ve kupada üst üste maçlar oynuyoruz. Bu maçında zor olacağını biliyorduk. Sakatlıklarımız oldu. Oyuncularımızın durumlarına bakacağız. 120 dakika oynadık. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Çok iyi mücadele ettiler. Rakibe pozisyon vermediler. Trabzonspor’a karşı tur atlamak onur verici. Ligde sıkıntılı bir bölgedeyiz. Oradan kurtulmak istiyoruz. Kupada ise gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz" dedi.

Maçın ardından ise bordo-mavili taraftarlar maçın hakemi Mete Kalkavan’a tepki gösterdi. Sivasspor kafilesi ise bir süre stadyumun koridorlarında bekledikten sonra stattan ayrıldı.

MAÇ SONU DA TEPKİ VARDI

Soyunma odası koridorlarında iki takım futbolcuları ve görevlileri arasında tartışma yaşanırken, karşılaşmanın hakemleri de Hüseyin Avni Aker Stadı’ndan maçın bitiminden yaklaşık 1,5 saat sonra ayrılabildi. Hakemler, protokol tribünü çıkışında çevik kuvvet ekiplerinin yoğun önlemleri arasında kendilerini bekleyen araçlara bindi. Bu sırada, aralarında yöneticilerin de bulunduğu bir grup hakemlere tepki gösterdi. Hakemleri taşıyan araca yumruk atan gruba emniyet güçleri müdahale etti.