Trabzon’da Bir Paraguaylı: Oscar Rene Cardozo Marin

Trabzon’da Bir Paraguaylı: Oscar Rene Cardozo Marin

Trabzonspor’un Paraguaylı golcü futbolcusu Oscar Rene Cardozo Marin, bu sezon Trabzonspor’da şampiyonluk yaşamak istediğini belirterek “Trabzonspor şampiyon olurken ben de gol kralı olmak istiyorum” dedi.
Oscar Cardozo Trabzonspor Dergisi’nin Ekim sayısına açıklamalarda bulundu. Gol atsa da saha içinde yüzünün gülmediği ile ilgili eleştirilere cevap veren Paraguaylı futbolcu “Aslında güler yüzlü bir adamımdır. Sizin bahsettiğiniz algıyı şuna bağlayabilirim ancak. Maç içerisinde gelişen olaylara bağlı olarak yeniliyorsunuzdur ya da bir farklı öne geçmişsinizdir. Burada gülünecek bir durum yok ama genelde güler yüzlü biri olduğumu düşünüyorum” diye konuştu.
Kendisine konulan "Tacuera" yani baston lakabı ile ilgili de bir yanlışı düzelten yıldız futbolcu “Yanlış bir bilgi var sanıyorum bununla ilgili. Aslında baston değil. Tacuera Paraguay’da bambu ağacından olan uzun, ince ve dayanıklı çubuk. Bu sanıyorum Türkçe’ye yanlış çevrilmiş ya da anlaşılmış. Paraguaylı bir gazeteci takmıştı bu lakabı bana, Tacuara’yı. Bambu bildiğiniz gibi uzun, ince ve sağlamdır. Sanıyorum bana bu lakabı bundan dolayı takmış” ifadelerini kullandı.
"TÜRK FUTBOLUNA VE TÜRKİYE’YE HENÜZ ALIŞAMADIM"
Mental olarak Kendisini sadece Türkiye’de değil dünyanın her yerinde oynamaya hazır hissettiğini kaydeden golcü futbolcu, 7 yıl Portekiz’de oynamış bir futbolcu olarak Türkiye ve Türk futboluna henüz alışamadığını da belirtti. Cardozo “Hemen alıştım diyemem. Her maç ve geçen her an benim buraya olan uyumumu arttırıyor. Kısa bir zaman sonra da tam olarak buraya uyum sağlayacağımı düşünüyorum. Trabzonspor’un karakter yapısını biliyorum. Hem fanatik hem de kulübe bağlı bir taraftara sahip olduğunu biliyorum. Trabzonspor’da oynamanın her futbolcuya gurur verdiğini duymuştum. Benim için de böyle. Şampiyonluklar yaşamış ancak bugünlerde yeni şampiyonluklara aç bir kulüp olduğunu biliyorum Trabzonspor’un. Amacımız Trabzonspor’u istediği sonuçlara ulaştırmak. Bunun için buradayız. Hedefim çok gol atmak. Goller atarken de Trabzonspor’un başarısına katkı sağlamak. Şampiyonluklar istiyorum. Trabzonspor şampiyon olurken ben de gol kralı olmak istiyorum. Sanırım bütün futbolcuların isteyebileceği şeyler bunlar” diye konuştu.
"EN BÜYÜK TUTKUM BALIK TUTMAK"
Trabzon’a da alıştığını ve şehri çok sevdiğini ifade eden Cardozo “Şehirle aram çok iyi. Kesinlikle şikayetçi değilim. Şehri de çok sevdim. Bir çok yere yemeğe gittim. Gittiğim yerde çok sıcak karşılanıyorum. Şehir merkezini de çok seviyorum. Paraguaya’da yaşadığım kente çok benziyor. Benim büyüdüğüm şehirle bu şehrin meydanı da birbirine çok benziyor. Bu nedenle Trabzon’a sempatim hayli fazla. En sevdiğim şey balık tutmak. Şuana kadar tuttuğum en büyük balık 70 cm. boylarında ve 12 kilo kadardı. Balığın Paraguay’daki adı suribi. Paraguay’daki bir nehirde tutmuştum” şeklinde konuştu.
Cardozo, kendisi için Bordo Mavili taraftarların bestelediği “Haydi geç bütün rakipleri, havalandır fileleri, süslüyor bütün hayalleri, Cardozo’nun o golleri… “ tezahüratını dinlemeyi çok arzu ettiğini de kaydederek “Kesinlikle dinlemem gerek. Sözleri çok hoşuma gitti. Çok memnun oldum. Tüylerim diken diken oldu diyebilirim. Yazan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Benim adıma ikinci kez şarkı yazılan kulüp oldu Trabzonspor” dedi.