Trabzon’daki Yaşanan Çiğ Felaketinin Ardından

Trabzon’daki Yaşanan Çiğ Felaketinin Ardından

Trabzon’daki yaşanan çığ felaketinde hayatını kaybeden işçilerden 24 yaşındaki Muhammet Işıklı, memleketi olan Afyonkarahisar’da düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.
Önceki gün çığ altından çıkarılan Işıklı’nın cansız bedeni, yapılan incelemelerin ardından ailesine teslim edilerek baba ocağı olan Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Düzağaç Beldesine getirildi. Işıklı için bugün sabah saatlerinde beldedeki Merkez caminde ailesi, yakınları ve belde sakinlerinin katılımı ile cenaze namazı kılındı. Gözyaşlarının sel olduğu cenaze namazının ardından Işıklı, omuzlar üstünde taşındığı belde mezarlığında toprağa verildi. 24 yaşında bekar olan Işıklı’nın Düzağaç Belde Belediye Başkanı Muammer Işıklı’nın da yeğeni olduğu öğrenilirken, talihsiz işçi ölümü ile ardında gözü yaşlı bir aile bıraktı.
Talihsiz işçinin acılı amcası Başkan Işıklı, olayda ihmal olduğunu öne sürerek, "Allah kimsenin başına vermesin. Kasabamızın ve ülkemizin başı sağolsun. Biz olay yerine gittik, sağolsunlar devlet büyüklerimiz bize her türlü desteği sağladı. Olayda boşluk ve ihmal olduğunu düşünüyoruz, çocuklarımız göz göre göre oraya gönderilmiş. Ben devlet büyüklerimizin bu olayın arkasını bırakmamalarını talep ediyorum, bu ailelere sahip çıksınlar. Acımız sıradan bir acı değil, 24 yaşındaki evladımızı toprağa verdik Allah kimseye yaşatmasın" dedi.
Muhammet Işıklı, Trabzon’un Çaykara ilçesi Karaçam bölgesinde 10 Ocak Cumartesi günü meydana gelen olayda, çalıştığı hidro elektrik santrali inşaatında 5 arkadaşı ile birlikte çığ altında kalarak hayatını kaybetmişti.