Trabzonspor Avrupa’da Bir Üst Turda

Trabzonspor Avrupa’da Bir Üst Turda

UEFA Avrupa Ligi L Grubu 5. maçında sahasında Ukrayna’nın Metalist Krahkiv takımını 3-1 mağlup eden Trabzonspor, puanını 10 yükselterek bir üst tura çıkmayı garantiledi.
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, 3-1 kazanılan Metalist Kharkiv maçı sonrasında değerlendirmelerde bulundu. Gruptan çıkmış olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Yanal şunları söyledi:
“Bugün Avrupa’da gruptan çıkmış bulunuyoruz. Bundan dolayı oldukça mutluyuz. Oyuna gelince, belki maçı 1-0 galip ya da beraberlikle de bitirebilirdik. Skordan çok oyun anlamındaki kazanımlarımız önemliydi. Kötü oynayabilirsiniz ancak coşkusuz olamazsınız. Bu coşkuyu sahada her zaman göstermeliyiz. Bir 10 dakikalık bölüm var ki 2-0’lık bir skor var. Galibiyet adına önemli bir süreç. Ancak kazanma arzusu, tempo ve mücadele vardı. Bu bölümde kazanmak için her şeyi yaptık. Son bölüm oldukça keyif de verdi. Bu anlamda kendimize dönüp son 10 dakikayı 90 dakikaya yaymak için neler yapabiliriz buna bakacağız. Bu eleştiriyi yapacağız. Mutluyuz çünkü tur atladık. Ülke puanına ciddi katkıların gerektiği bir dönem yaşıyoruz. Buna katkı sağladığımız için mutluyuz.”
Oyun içerisinde taktiksel değişikliklere gittiklerini belirten Yanal, “Oyunumuzu rakibe kabul ettirmeye çalışıyoruz. Kanatlarda Bosingwa ve Yusuf’la hareketlendirmek istedik ancak paylaşımda istediğimizi yapamadık. Bu bozukluğu gidermek için formatı değiştirdik. Değiştirince coşkuyu yakalayamadık. Bu tür maçlarda denemelerde fayda vardır. Ancak tehlikeye girince değiştirdik ve son 10 dakikada geri döndük. Oyun içinde farklı taktikler deneyebilirsiniz. Ancak ne kadar taktik denerseniz deneyin coşkunun olmadığı yerde, motorun yetersiz kaldığı yerde sonuca gidemezsiniz. Bu coşkuyu oluşturmalıyız” ifadesini kullandı.
Yanal, tribünlerdeki boşlukların sorulması üzerine ise, “Öğretmenler gününü geride bıraktık. Onları davet ettik tribünlere. İlgi de gösterdiler. Buna rağmen tribünler dolmadı. Bu sadece bizim değil Türkiye’nin sorunu. Ortak bir akılla buna bir çözüm bulunmalı” sözlerini sarf etti.
MATALİST KHARKİV CEPHESİ
Metalist Kharkiv Teknik Direktörü Igor Rakhaiv, Trabzonspor’un tecrübeli oyuncularla sonuca gittiğini belirterek, “Trabzonspor takımını tebrik ediyorum. Tecrübeli oyuncularla birlikte sonuca gittiler. Söylenecek fazla bir şey yok diye düşünüyorum. Genç oyuncularımızın bugün hem bizim hem de rakibin deneyimli oyuncularından tecrübe kazandıklarını düşünüyorum” dedi.