Trabzonspor Avrupa’da En Çok Kazanan Türk Takımı Oldu

Trabzonspor Avrupa’da En Çok Kazanan Türk Takımı Oldu

UEFA Avrupa Ligi L Grubu’nda deplasmanda aldığı Legia Warszawa mağlubiyetiyle liderliği Polonya temsilcisine bırakan Trabzonspor, grup maçlarının tamamlanmasıyla Avrupa’da en çok maç kazanan Türk takımı olma unvanını sürdürdü.
UEFA Avrupa Ligi L Grubu son maçında Trabzonspor, Legia Warszawa ile deplasmanda oynadığı maçı 2-0 kaybetmesiyle grup ikincisi olarak Avrupa’da yoluna devam ediyor.
Bordo-mavililer, kuruluş yılları 100 yılı aşan İstanbul’un 3 büyük kulübünü geride bırakarak yurt dışında en çok maç kazanan Türk takımı oldu. Bordo-mavililer; Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ı geride bırakarak Avrupa’da en çok maç kazanma oranına sahip takım oldu.
AVRUPA’DAKİ DURUMU
Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi’nde, Meitalist Kharkiv’i 3-1 mağlup etmesiyle bir üst tura çıkmayı garantilemişti. Legia Warszawa ile liderlik maçına Polonya’da çıkan Karadeniz ekibi, mücadeleyi 2-0 kaybedince grubu ikinci sırada tamamlayarak Avrupa’da yoluna devam etti. Bordo-mavililerin Avrupa arenasında oynanan 119 maçta 46 galibiyet, 31 beraberlik ve 42 mağlubiyeti bulunuyor.
BEŞİKTAŞ LİDER TAMAMLADI
UEFA Avrupa Ligi C Grubu son maçında İngiliz ekibi Tottenham’ı 1-0 mağlup eden Beşiktaş, gurubu lider olarak tamamladı. Avrupa’da 174. maçına çıkan siyah-beyazlılar 65. galibiyetini alırken, 34 beraberlik ve 75 mağlubiyete sahip.
GALATASARAY AVRUPA’DA EN KÖTÜ DÖNEMİNİ YAŞADI
Avrupa kupalarında en başaralı Türk takımlarından biri olarak dikkat çeken Galatasaray, son yıllarda aldığı saha sonuçlarıyla taraftarlarını üzmeye devam etti. Sarı-kırmızılı takım Avrupa’da oynadığı 261 maçta 97 galibiyet, 97 yenilgi ve 67 beraberlik aldı. Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon sadece 1 puan alarak grup sonuncusu oldu ve Avrupa’ya veda etti.
FENERBAHÇE’NİN DURUMU
Cezası nedeniyle Avrupa kupalarında yer alamayan Fenerbahçe, bugüne kadar 190 maç oynadı. Söz konusu maçlarda 86 kez yenilirken, 67 maçtan galip ayrıldı. Sarı-lacivertlilerin 37 maçı ise eşitlikle sonuçlandı. Rakip kaleleri 237 kez havalandıran Fenerbahçe, kalesinde 294 gol gördü.
CARDOZO GRUP MAÇLARINDA SESSİZLİĞİNİ KORUDU
Trabzonspor’un Paraguaylı yıldızı Oscar Cardozo, L Grubu’nda oynanan maçlarda rakip kalelere gol gönderme başarısı gösteremedi. Play-off maçında Rostov kalesine sadece 1 gol gönderen yıldız oyuncu grup maçlarında ise gol atma başarısı gösteremedi. Trabzonspor’un Avrupa’daki en golcü ismi ise 2 golle Kevin Constant oldu. Belkalem, Mehmet Ekici, Waris, Yatabare, Papadopoulos grup maçlarında 1’er gol atma başarısı gösteren oyuncular olurken, Medjani ve Cardozo ise play-off maçında Rostov kalesini havalandıran isimler oldu.
SAVUNMA SOS VERİYOR
Trabzonspor, teknik direktör Ersun Yanal’ın gelişiyle yükselişe geçse de son iki maçta aldığı sonuçlarla duraklama dönemine girdi. Özellikle Beşiktaş ve Legie Warszawa maçlarında yenen 5 gol gözlerin savunmaya çevrilmesine neden oldu. Bireysel anlamda savunmada yapılan hatalar teknik direktör Ersun Yanal’ın dikkatini bu bölgeye verirken, oyuncularını sürekli ikaz ettiği öğrenildi.