Trabzonspor'a Avrupa'dan davet

Trabzonspor'a Avrupa'dan davet

Beko Basketbol Ligi'ni bu sezon 9. sırada bitiren ve Play-off'ların kıyısından dönen Trabzonspor Medical Park, FIBA tarafından EuroChallenge Kupası'na davet edildi. Son yıllarda basketbola önemli yatırımlar yapan ve birinci ligin kalıcı takımlarından birisi olmayı hedefleyen Trabzonspor, bu gelişmeyle mücadelesine Avrupa Kupaları safhasını da ekledi.

Trabzonspor Medical Park Başkanı Abiş Hopikoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu'na (TBF) yaptığı açıklamada takımını gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik etti ve artık sorumluluklarının arttığını söyledi.

Beko Basketbol Ligi'nde ilk yıllarını geride bıraktıklarını hatırlatan Hopikoğlu, "Özellikle ligin ikinci devresinde harika bir performans ortaya koyan takımımız, FIBA tarafından EuroChallenge'e dahil edilmiştir. Tekrar 1. lige yükseldiğimiz bu sezonda Avrupa kupalarına katılarak büyük bir başarı ortaya koyan tüm takım oyuncularını, teknik heyetimizi ve büyük taraftarımızı tebrik ediyor, bu başarımızı camiamıza armağan ediyoruz. Avrupa kupasına katılıyor olmamız, camiamıza olan sorumluluğumuzu bir kat daha artırmıştır. Tüm camiamız ve taraftarımız bilsin ki; Avrupa'da Trabzon'u en iyi şekilde temsil edecek takımı oluşturmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız" diye konuştu.