Trabzonspor’un Golcü Savunması

Trabzonspor’un Golcü Savunması

Spor Toto Süper Lig’de bu sezonun en fazla gol yiyen takımlarından biri olan Trabzonspor’da, savunma oyuncuları yenilen gollere rağmen hücumda takımlarına büyük katkı veriyor.
Ligde yediği gollerle eleştirilen bordo-mavililerin savunması, hücumdaki etkili performansıyla takıma destek oldu. Karadeniz ekibi, 13. hafta sonunda ligde ve Avrupa maçlarında toplam 33 gol atarken, bunların 11’ni savunma oyuncuları üretti.
Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında sahasında komşusu Çaykur Rizespor’u 3-2 mağlup eden Trabzonspor’da, savunma oyuncuları gol atmaya devam ediyor. Bordo-mavililer Spor Toto Süper Lig’de ve Avrupa maçlarında 33 gol atarken, UEFA Avrupa Ligi maçlarındaki 1 gol ise rakip oyuncunun kendi kalesine atmasıyla gerçekleşti. Bordo-mavili takımın savunması, ligde ve Avrupa’da oynanan maçların bazılarında hücumda daha etkili bir oyun sergiledi. Her iki kulvarda oynanan 21 maçta Karadeniz ekibi, attığı 33 gole karşılık kalesinde 25 gol gördü. Atılan gollerin 23’ü lig maçlarında 10’u ise Avrupa’da kaydedildi. Bordo-mavililer kalesinde ligde 19, Avrupa’da ise 6 gol gördü.
EN GOLCÜ MEDJANİ
Trabzonspor’un savunma oyuncusu Medjani attığı gollerle dikkat çekiyor. Çaykur Rizespor maçında galibiyet golünü atan Cezayirli oyuncu, savunmada olduğu kadar hücum hattında da takımına büyük bir katkı sağlıyor. Attığı kilit gollerle takımına önemli katkı sağlayan oyuncu ligde ve Avrupa’da 5 gol attı. 4 golü ligde kaydeden oyuncu 1 golü ise Avrupa maçında attı. Duran toplardan kaydettiği gollerle bilinen Medjani’nin gol bulduğu karşılaşmalarda ise Karadeniz ekibi kaybetmedi.
Bir başka Cezayirli oyuncu Belkalem ise, savunmada yaptığı kritik müdahalelerle o bölgenin değişmez ismi olacağını kanıtlarken, hücum hattında da kritik gollere imza atıyor. Belkalem ligde 2, Avrupa’da ise 1 gol kaydederek, toplam 3 gole imza attı.
SAVUNMA ATINCA KAZANIYOR
Trabzonspor savunma oyuncularının gol attığı maçları genelde kazanmayı başardı. Defansın hücumda gol ürettiği 8 karşılaşmada sadece 1 kez berabere kalan bordo-mavili takım, 7 galibiyet elde etti.
Bordo-mavili takımda savunma oyuncularının ligde gol attığı maçlar şu şekilde:
Trabzonspor - Mersin İdmanyurdu: 3-1 (Belkalem, Medjani)
Trabzonspor - Gaziantepspor: 4-4 (Belkalem)
Galatasaray - Trabzonspor: 0-3 (Medjani 2 gol)
Trabzonspor - Çaykur Rizespor: 3-2 (Medjani)
Trabzonspor’un bu sezon Avrupa kupalarında gol attığı maçlarda fileleri havalandıran savunma oyuncuları şöyle:
Trabzonspor - Rostov: 2-0 (Medjani)
Metalist Kharkiv - Trabzonspor: 1-2 (Constant, Papadopoulos)
Trabzonspor - Lokeren: 2-0 (Constant)
Trabzonspor - Metalist Kharkiv: 3-1 (Belkalem)