“TRAFİK KURALLARI VE UYGULAMALARI” KONULU SEMİNER

“TRAFİK KURALLARI VE UYGULAMALARI” KONULU SEMİNER

Karayolları Trafik Güvenliği Eylem Planı kapsamında Adıyaman Üniversitesi Taşıt İşletme Birimi’nde görev yapan şoförler ile kampus içerisinde ulaşımdan sorumlu güvenlik personellerine yönelik İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından eğitim semineri düzenlendi.
Adıyaman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Seminer Salonu’nda Adıyaman İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cem Hasan Patat ve Polis Memuru Sadullah İnan’ın verdiği seminere Adıyaman Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Kaya, Ulaştırma Birimi şoförleri ve kampus içerisinde ulaşımdan sorumlu güvenlik personelleri katıldı.
Seminerde Adıyaman İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cem Hasan Patat ve Polis Memuru Sadullah İnan bir sunum gerçekleştirdi. Yapılan sunumda şoförlere trafik kuralları ve Adıyaman trafiği hakkında bilgi verildi. Adıyaman cadde ve sokaklarında bulunan hız sınırları ve kavşakların özelliklerini anlatan Patat, şoförlerin dikkat etmesi gereken kuralları açıkladı.
Ardından sunuma devam eden Polis Memuru Sadullah İnan, trafik kazalarına yol açan nedenleri belirtti. Trafik kazaların ilk nedeninin aşırı hız olduğunu kaydeden İnan hız yapan kişilerin bir noktadan sonra kendilerini kaybettikleri ve en dikkatli şoförün aşırı hız yapıldığında stres altına girdiğini ifade etti. Ayrıca İnan, hız yaptıkça, kullanılan arabanın sürücünün kontrolünden çıktığını sözlerine ekledi.
Seminerin sonunda Adıyaman İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cem Hasan Patat ve Polis Memuru Sadullah İnan katılımcıların sorularını cevapladı.