Trakyalı Çipras’a Köylülerinden Destek

Trakyalı Çipras’a Köylülerinden Destek

Kırklareli’nin Babaeski ilçesine bağlı Yeniköy köyü halkı, Yunanistan’ın yeni Başbakanı Aleksis Çipras’ın atalarının kendi topraklarından olduğunu iddia etti.
Yunanistan’da Radikal Sol İttifak (SYRIZA) ile iktidara gelen Aleksis Çipras’ın atalarının Kırklareli’nin Babaeski ilçesine bağlı Yeniköy’den olduğu iddiası köyde heyecana neden oldu. Köyde yaşayanlar, Çipras’a görevinde başarılar dilerken, Çipras’ı köylerinde misafir etmek istediklerini söyledi.
Köy Muhtarı Tayyip Yılmaz, köylerinin kurulmadan önce Rum köyü olduğunu ifade ederek "Yunanistan Başbakanı Çipras’ın atalarının bu köyde yaşadığını tahmin ediyoruz. Atalarının mübadele yıllarında bu köyden Yunanistan’a gittiği biliniyor. Ataları köyümüzde yaşayan birinin Yunanistan’da başbakan olması bizi mutlu ediyor. Kendileri köyümüze gelirse karşılamaktan onur duyarız. Kendisine başarılar dilerim görevinde" diye konuştu.
Köyün dolmuş ve taksi şoförü İsmigül Östen ise, "Çok gururlandım. Ben de bu köyde oturup ticaret yapıyorum. Çipras’ı dolmuşumla da taksimle de gezdirmek isterim" dedi.