Trt Genel Müdürlüğü’ne Başvuranların 2’si Malatyalı

Trt Genel Müdürlüğü’ne Başvuranların 2’si Malatyalı

Türkiye Radyo Televizyon (TRT) Kurumu Genel Müdürlüğü için başvuranların 2’sinin Malatyalı olduğu bildirildi.
İbrahim Şahin’in Samsun Valiliği’ne atanmasıyla boşalan Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürlüğü görevine aday olmak isteyen 39 kişinin Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)’e başvuruda bulundukları bildirildi. Başvuranlar arasında Malatyalı iki gazeteci Osman Karakaş ve Saim Altunterim de bulunuyor.
TRT Genel Müdürlüğü’ne adaylık için RTÜK’e başvuran Gazeteci Osman Karakaş, Malatya İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni bitirdi. Kırgızistan Karasev Bişkek Sosyal Bilimler Üniversitesi’nde Gazetecilik dalında yüksek lisansını tamamlayan Karakaş; Malatya, İstanbul, ABD, Kırgızistan, Kazakistan ve Türkmenistan’da çeşitli ajans ve gazeteler adına muhabir olarak görev yaptı. Karakaş, son olarak Kırgızistan’da Kırgız-Türk Manas Üniversitesi, İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı.
Diğer Malatyalı isim Saim Altunterim, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu. Altunterim, halen İstanbul’da gazetecilik ve yayıncılık görevini sürdürüyor.