Trump'ın kararına gülerek yanıt verdi!

Trump'ın kararına gülerek yanıt verdi!

ABD Başkanı Donald Trump'ın, ABD'yi Paris İklim Anlaşması'ndan çekme kararının yankıları sürüyor. Merkel, Macron ve Donald Tusk gibi dünya liderleri, Trump'ın kararına karşılık sert açıklamalar yaparken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin kararı esprili bir dille değerlendirdi.

Düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin soruları üzerine konuyla ilgili konuşan Putin, "Siz anlaşmanın tamamını okudunuz mu? Hayır. Anlaşma ne hakkında? Anlaşma, sıcaklığın 2 dereceden fazla artmaması üzerine. Biz burada sıcaklığın yükseldiğini fazla hissetmiyoruz. Bu yüzden Başkan Trump'a minnettar olmalıyız. Moskova'da yağmur yağarken ve çok soğukken, artık Başkan Trump'ı ve Amerikan emperyalizmini suçlayabiliriz. (Gülerek) Bu tamamen onların suçu." ifadelerini kullandı.

Ülkelerin iklim değişikliğiyle mücadelede kendi sorumluluklarına sahip olduğunu söyleyen Putin, "Paris anlaşmasındaki bütün hükümler ulusal hükümetlerin sorumluluğunda. Hiçbir zorunluluk yok. Bütün ülkeler kendi kararlarını verecekler. ABD, emisyon miktarını 2025 yılında yüzde 26-28 arasında düşürme kararı almıştı. Ancak bu anlaşma yürürlüğe 2021'de girecekti. Yani eğer yapıcı bir yolla çalışırsak, hala zamanımız var. Endişeli olmayın, mutlu olun!" şeklinde konuştu.