Tse’den İtso Üyelerine Özel İndirim

Tse’den İtso Üyelerine Özel İndirim

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında İTSO üyelerine TSE’nin belge ve hizmet ücretlerinde indirim yapılmasını içeren protokol imzalandı.
Oda hizmet binasındaki imza töreninde, İTSO Meclis Başkanı Sadık Gülerer, İTSO Başkanı Metin Anıl ve Yönetim Kurulu üyeleri ile TSE Genel Sekreter Yardımcısı Coşkun Şentürk, Bursa İl Koordinatörü Mustafa Karaman hazır bulundu.Anıl, yatırımların önünü açacak ve ülkedeki büyüme dinamiklerini kuvvetlendirecek sinerjinin kamu ile özel sektör arasındaki işbirliğiyle sağlanacağını söyledi.
TSE ile İTSO’nun kamu ve özel sektör arasındaki uyumu gösteren bir protokolün altına imza attıklarını belirten Anıl, “Bu anlaşma ile üyelerimiz TSE Deney ve Kalibrasyon Merkezi Başkanlığı’nın laboratuvarlarından indirimli yararlanacaklar. Bu indirim, deney hizmetlerinde yüzde 20, gözetim hizmetlerinde yüzde 30, kalibrasyon hizmetlerinde yüzde 40, eğitim hizmetlerinde de yüzde 30 olacak” dedi.
Anıl, TSE’den İTSO üyelerine özel, CE işaretlendirmesinde de indirim istediklerini belirterek, bu konuda da yüzde 20 indirim sağlanacağını müjdesini verdi.
İTSO üyelerine sağlanan indirimlerden dolayı TSE Başkanı Hulusi Şentürk’e teşekkür eden İTSO Başkanı Anıl, İTSO’da bir buçuk yılı aşkın bir süre önce, Türkiye’de ilk defa bir ilçede TSE tarafından temsilcilik açtıklarını belirterek, “Bu büroda TSE tarafından yerinde hizmet verilmektedir. TSE’ye yapılacak olan tüm başvuru işlemleri Odamızdaki temsilcilik tarafından alınmakta, üyelerimiz TSE’nin hizmetlerinden daha fazla haberdar olmakta ve TSE’nin sağladığı hizmetlere olan talep artmaktadır” diye konuştu.
Anıl, TSE ile işbirliğinin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.
İTSO üyelerine ciddi indirimlerle hizmet vereceklerini, bunun da işletmelerin girdi maliyetlerini düşüreceğini belirten TSE Genel Sekreter Yardımcısı Coşkun Şentürk, Ar-Ge faaliyetlerinin de bu kapsamda yer almasının önemli olduğunu söyledi, Şentürk, “Bu şekilde kuruluşlarımız herhangi bir ürün geliştirmek istediklerinde TSE laboratuarlarından ciddi indirimle kendi laboratuvarları gibi yararlanabilecekler” ifadelerini kullandı.
Şentürk, 15-20 yıl önce TSE’nin laboratuar altyapısı müsait olmadığı için Türkiye’deki işletmelere kendi laboratuarlarını kurma mecburiyeti getirildiğini hatırlatarak, “Bu, uygulama sanayicimizin üzerinde ağır bir yüke yol açıyordu. TSE kendi laboratuvarlarını kurarak bu yükü sanayicimizin üzerinden aldı. Sanayicimiz bize gelsin, güvensin kendilerine her türlü hizmeti veririz” dedi.