TSYD Bursa’dan iki ziyaret

TSYD Bursa’dan iki ziyaret

Olağan kongresini 5 Mart’ta gerçekleştiren Türkiye Spor Yazarları Derneği Bursa Şubesi, ziyaretlerini sürdürüyor. Başkanlığını Mehmet Ali Ekmekçi’nin yürüttüğü dernek yönetiminden İkinci Başkan Mehmet Gerçeksi ile Sayman Recai Uysal ve dernek görevlisi Kübra Gülseren, Heykel’deki tarihi Valilik Binası’nda Vali İzzettin Küçük’e konuk oldu. TSYD Bursa’nın yeni yönetimini tebrik eden Vali Küçük, ülke genelinde spor denilince akla ilk olarak futbolun geldiğini söyledi.
GENELE YAYILMALI
Valilik olarak gençlerin spor yapabilmesi için birçok altyapı çalışması ve yatırım gerçekleştirdiklerini ifade eden İzzettin Küçük, “ Bizler Valilik olarak sporda bir dip dalga oluşması için gereken hassasiyeti gösteriyoruz. Bursa basını amatör olarak adlandırılan spor dallarına yer veriyor. Amacımız yerel sporcularımızın başarılarının ülke çapında sizler aracılığıyla duyurulması. TSYD’nin bu konuda önemli bir işlevce sahip olduğunu düşünüyorum ve çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.   
SPORDA DA MARKA
Nazik davetleri için Vali İzzettin Küçük’e yönetimi adına teşekkürlerini aktaran TSYD Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Ali Ekmekçi, küçük Bab-ali olarak adlandırılan Bursa basınının amatör spor branşlarının desteklenmesi konusunda özverili bir çalışma sergilediğini ifade ederken, dernek olarak da Bursa’nın adının sporda da marka olması için gayret gösterdiklerini belirtti.
İKİNCİ DURAK AKTAŞ'TI
Vali Küçük'ün ardından TSYD Bursa Şubesi Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaret etti. TSYD Bursa Şubesi yönetimine hayırlı olsun dileklerini ileten Başkan Aktaş, Bursa’nın bir spor kenti olduğuna vurgu yaptı. Özellikle sportif anlamda birçok sporcunun yetişmesi için öncülük edeceklerini ifade eden Alinur Aktaş, belediye olarak bundan sonraki süreçte de bu konunun üzerine eğileceklerini açıkladı. Büyükşehir olarak sportif anlamda Bursalılara hitap eden projelerle yola devam edileceğini söyleyen Aktaş, elde edilecek olan başarıların şehrin gurur kaynağı olacağını söyledi.
İŞBİRLİĞİ MESAJI
Kendilerini ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür eden TSYD Bursa Şube Başkanı Mehmet Ali Ekmekçi ise dernek olarak kente sportif anlamda önemli değerler kazandırmak için yeni yönetim olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin spor ve sporculara önemli destekler verdiklerinin altını çizen Ekmekçi, düzenleyecekleri organizasyonlar konusunda belediye ile işbirlikleri gerçekleştireceklerini söyledi.