Tüik Personeline Uavt Eğitimi

Tüik Personeline Uavt Eğitimi

Ulusal Adres Veri tabanı (UAVT) ile numaralama konularında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) personellerine seminer verildi.
TÜİK Diyarbakır Bölge Müdürlüğü ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle, alan çalışması yürüten TÜİK personellerine UAVT ve numaralama konularında bilgilendirme semineri düzenlendi. Seminere eğitimci olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Coğrafi Bilgiler Şube Müdürü Sezayi Aydın ve TÜİK Bilgi ve İletişim takım sorumlusu mühendis Cemgil Polat katıldı. Seminerde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgiler veren Aydın, genel olarak numaralandırmanın işleyişine değindi. Aydın, yeni imara açılan yerleşim yerlerinde numarataj ve levhalama işlemlerinin devam ettiğini, eski yerleşim yerlerinde ki çalışmaların ise güncellendiğini söyledi.
Aydın, son çıkan Belediyeler Yasası’yla, il sınırlarının tamamının Büyükşehir Belediyesi’nin sınırlarına dahil edildiğini, ilçe ve mahallelerdeki numarataj çalışmalarının da Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütüleceğini aktardı.
Alan çalışmalarında adreslerin bulunması konusunda iki kurum arasında işbirliği yapıldığına dikkat çeken Cemgil Polat ise numaratajdan kaynaklanan sorunların eskiye oranla azaldığını, personellerin karşılaşacağı sorunlarda Belediyelerden gerekli desteği alabileceklerini söyledi.
Personellerin numaralandırmayla ilgili soruları, konuşmacılar tarafından yanıtlanmasının ardından seminer sona erdi.