Tüketiciye güven veren Penguen Gıda ilk 10'da

Tüketiciye güven veren Penguen Gıda ilk 10'da

Gıda ve tarım sektörüne getirdiği yeniliklerle ve ilklerle sektörünün en güvenilir markaları arasında yerini alan Penguen Gıda, istikrarlı büyümesini her alanda sürdürmeye devam ediyor.

Penguen Gıda, dünyanın önde gelen uluslararası marka değerlendirme kuruluşlarından Brand Finance tarafından, 16 milyon dolarlık marka değeriyle Türkiye’nin gıda alanındaki en değerli 10 markasından biri olarak gösterildi.

AYKAN SÖZÜÇETİN; “2017 YILINDA %20 BÜYÜME HEDEFLİYORUZ”

Penguen Gıda CEO’su Aykan Sözüçetin; “Penguen Gıda’nın 1989 yılında Bursa’da başlayan serüveni bugün,Almanya, İngiltere, ABD, Fransa, Hollanda, İsviçre, Rusya ve İsveç başta olmak üzere 35 ülkede devam ediyor. 28 yıl önce esas aldığımız kaliteli ve sağlıklı ürün anlayışı aynı inançla sürüyor. Ürünlerimizin tamamını yüzde yüz koruyucusuz ve katkısız olarak üretiyoruz. Bu üretim anlayışımız da bize tüketicimiz nezdinde sağlam bir güven oluşturdu. Bugün, Brand Finance tarafından gıda sektörünün en değerli 10 markasından biri olarak gösteriliyoruz. Son 3 yılda %50 büyüme kat ederek ciromuzu yaklaşık 125 milyon TL’ye çıkardık.

Türkiye pazarındaki tüketicimizin memnuniyetiyle birlikte ihracat yaptığımız 35 ülkedeki tüketicilerin güvenini her geçen yıl artırdık. 2017 yılında yüzde 20 büyüme hedeflerken, bugün 230.000 metrekare açık arazi üzerine kurulu, 75.000 metrekare kapalı alanda dünya standartlarında üretim yapmaya devam ediyoruz.” dedi.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK REÇEL ÜRETİCİSİ 40 BİN DEKAR ALANIN HASATINI SOFRALARA TAŞIYOR

Türkiye’nin en büyük reçel üreticisi olan ve ürün gamında Türk mutfaklarına yeni ürünler sunan Penguen Gıda, tesislerinde 1.000’e yakın kişiye istihdam sağlıyor ve yüzde 70‘i sözleşmeli olmak üzere yaklaşık 10.000 çiftçiden oluşan ve 40.000 dekar alanı kapsayan ekim alanı ile Türkiye’nin en büyük zirai hammadde alıcılarından biri konumunda.

Geniş yelpazede konserve üretimi yapan Penguen Gıda; reçel, sebze konserveleri, hazır yemekler, haşlanmış bakliyatlar, salça, turşu ve dondurulmuş gıda gibi yüzde yüz yerli üretimden elde ettiği ürün çeşidini cam kavanozda sofralara taşıyor. Bugün 5 bölge müdürlüğü ve 40 bayiden oluşan yaygın dağıtım kanalı ile tüm ürünlerini Türkiye’nin her köşesine ulaştırmaya devam eden Penguen Gıda, közlenmiş biber ve kavrulmuş ıspanak gibi lezzetlerin ardından şimdi de Balkan sosu Lütenitsa’yı tatlı ve acılı çeşitleriyle tüketicilerine sunuyor.