Tükoder’den Kaymakam Karakuş’a Ziyaret

Tükoder’den Kaymakam Karakuş’a Ziyaret

Tüketiciyi Koruma Derneği Erzurum Şubesi (TÜKODER) Başkanı Gamze İspirli, TÜKODER Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Çamlı ve TÜKODER Hukuk Danışmanı Avukat Erhan Topcu, Palandöken Kaymakamlığına atanan Kaymakam Gürbüz Karakuş’u ziyaret ettiler.
Karakuş, burada yaptığı konuşmada, ”Erzurum havası sert insanı mert bir şehir, Erzurum’da bulunmaktan mutluyum” dedi.
Karakuş, Erzurum’un önemli potansiyelleri olduğunu belirterek, sorunları tespit edip çalışmaları ona göre yapacaklarını ifade etti.
Meslekte 38 yılı geride bıraktığını belirten Karakuş, “ Aslında tayinimiz geçen yıl çıkmıştı. Ama bir yıl ertelendiği için gelmek bu zamana nasipmiş. Aslen Artvinliyim. 38 yıllık kamu hizmetim var. Kamudaki hizmet anlayışım, vatandaş odaklı, insanı esas alan, sorun çözücü bir anlayışla, insanımızı mutlu kılmaya yönelik anlayış tarzımızı burada gerçekleştirmeye çalışacağım. Öncelikle ilçemizi tanıyacağım, Eğitim, sağlık ve asayiş alanlarındaki çalışamalar ağırlık vereceğiz. Kış turizminde önemli çalışmalar yapacağız. Bu süre zarfında da kurumlarımızı gezeceğiz, sorunlarımızı mahallinde tespit edeceğiz, bu çerçevede denetlemelere önem vereceğiz. Önce ayak izimizi sonra da eserlerimizi bırakacağız.” dedi.
TÜKODER Erzurum Şube Başkanı İspirli ise Karakuş’a yeni görevinde başarılar dileyerek, dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Derneğin kamu yararına bir dernek olduğunu ilçe tüketici hakem heyetlerinde temsil edildiğini belirten İspirli, kaymakamlıklarla işbirliği içerisinde olduklarını söyledi.
Topcu da, tüketici haklarının önemine değinerek, ilçe kaymakamlıkları bünyesinde kurulan tüketici hakem heyetlerinin tüketiciye önemli hizmetler sunduğunu ifade etti.