Tümay Uncu’ya Tekirdağ Ülkü Ocaklarından Tepki

Tümay Uncu’ya Tekirdağ Ülkü Ocaklarından Tepki

2014 yerel seçimlerinde Tekirdağ Süleymanpaşa Milliyetçi Hareket Partisi’nden İlçe Belediye Başkan adayı olan Tümay Umcu’nun yeni kurulan Merkez Parti’ye geçmesine ilk tepki Tekirdağ Ülkü Ocaklarından geldi.
Tekirdağ Ülkü Ocakları İl Başkanlığı adına açıklama yapan İl Başkan Vekili Bahadırhan Altınışık “Ülkü Ocakları il başkanlığımız olarak geride bıraktığımız birkaç gündür Tekirdağ’ın siyasi gündemini meşgul eden bir konu hakkında açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur. 2014 yerel seçimlerinde MHP Süleymanpaşa Belediye Başkan adaylığımızı yapmış bulunmakta olan Av. Tümay Uncu, sizlerin de bilginiz olduğu üzere 9 Eylül 2014 tarihi itibariyle yeni kurulmakta olan MEP (Merkez Parti) Tekirdağ kurucu il başkanlığı görevini alarak siyasi kimlik değiştirmiştir. Değiştirmiş oldukları siyasi kimlik doğrultusunda, sosyal medya aracılığı ile beyan ettikleri açıklamalarda ve yorumlardan gördüğümüz şekli ile ’ülkücülüğün bir doktrin olduğunu ve hiç kimsenin tekelinde olmadığını ayrıca Milliyetçi Hareketin gelenekçi yapısında’ bahsetmişlerdir.Devamında ise Tekirdağ bölgesinde MHP’nin oy oranlarını şahsının çabalarıyla arttığını düşünmektedirler. Ayrıca seçimler boyunca maddi anlamda hiçbir şekilde parti yardımı almadan bu yola çıktıklarını da söylemekten geri kalmamışlardır” dedi.
“TÜMAY UNCU GÖMLEK DEĞİŞTİRMİŞTİR”
Altınışık, şöyle devam etti: "Kendilerinin bu siyasi değişiklik kararını ve yukarıda bahsettiğim açıklamalarını kendileri adına büyük bir talihsizlik olarak gördüğümüzü beyan eder, bu durumun siyaset diline yeni eklenen ’gömlek değiştirmek’ tanımına tam olarak uyduğunu belirtmek isteriz. Unutulmamalıdır ki; yerel seçimler süresince kendilerine inanarak gece gündüz demeden çalışan, emek veren, feragat eden her Türk milliyetçisinin ve ülkücünün akıttığı alın teri ödenmesi zor bir vebaldir. Ayrıca, 40 yıllık bu köklü dava uğruna ülkücü şehitlerimiz paralarını değil, canlarını seve seve verip dar ağacında her biri bir fidan olmaktan geri durmamışlardır. Hiç kimse bu hareketin başarılarını şahsına mal edip havaya girmemeli ve bu köklü çınarda bir yaprak olmayı dahi kendine en büyük şeref saymalıdır. Gerçekleştirmiş oldukları gömlek değişikliğine hukuk diliyle süslenmiş bir iki cümleyle kılıf bulmuşlardır. Ancak bilinmelidir ki; bahane diye kılıf bulmak adına söylenmiş bu beyanlar içi boş söylemlerden öte gitmemiştir."