TÜMSİAD Bursa üyelerinin iş geliştirmesine imkân sağlıyor!

TÜMSİAD Bursa üyelerinin iş geliştirmesine imkân sağlıyor!

2005 yılında yola çıkan ve şu an itibarıyla 52 ilde şubesi 30’dan fazla ülkede de temsilciliği bulunan ve 13 bini aşkın üye sayısıyla ülke ekonomisine katkı koyan TÜMSİAD’ın en önemli şubelerinden biri olan Bursa Şubesi, üyelerinin birbiriyle tanışıp kaynaşmasını sağlamak ve yeni ticari işbirlikleri oluşturmak amacıyla geleneksel hale getirdiği aylık sinerji toplantılarının Aralık ayı programı gerçekleşti.

Çırağan Sosyal Tesislerinde iş geliştirme amaçlı düzenlenen sinerji toplantısına, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti Bursa Eski Milletvekili Önder Matlı’nın yanı sıra, çok sayıda TÜMSİAD Bursa Şube üyesi katıldı.

“BİR ARADA OLDUKÇA GÜÇLENECEĞİZ”

Toplantının açılış konuşmasını TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkan Vekili Veys Faruk Balkanoğlu yaptı. Balkanoğlu şunları söyledi: “Ulusal ve uluslararası iş dünyasında iktisadi ve ticari alanda etkin, kamu ve özel sektör ilişkilerinde öncü bir STK olarak, ülkemizin ve Bursa’nın marka değerine katkı sunmaya ve ekonomisine fayda sağlamaya gayret ediyoruz. 500’e yaklaşan üyemizle bu bereketli yolda, büyük emek ve özveriyle yürüyoruz. Üyelerimizi bir araya gelip tanıştırarak, onların taleplerini dinleyerek, onlara çözüm olanakları sağlayarak güçleneceğiz.”

“EKONOMİMİZİN YAPISAL HİÇBİR SORUNU YOK”

Balkanoğlu sözlerini şöyle noktaladı: “Ekonomimizin giderek büyümesi, dışa bağımlılıktan kurtularak yerli ve milli üretimini artırıyor olması sonucunda dış mihraklar tarafından kurulan kirli senaryolarla ülkemiz ekonomik bir kıskaca sokulmak istenmektedir. Daha önemlisi psikolojik bir rehavet ortamı oluşturarak bizlerin umutsuzluğa kapılmasını bunun sonucunda da üretmekten ve büyümekten uzaklaşmamızı beklemektedirler. Bizler iş dünyası olarak oluşturulmak istenen bu karamsar senaryoya fırsat vermeyeceğiz ve üretmeye devam edeceğiz. Çünkü Türkiye ekonomisinin yapısal hiçbir sorunu yoktur. Ekonomimizin karşı karşıya kaldığı sorunlar ekonomi dışı etkenlerdir. Bu nedenle hiç birimiz ekonomik ve ticari geleceğimizle ilgili endişelere ve rehavete kapılmamalı, çalışmalarımızı sürdürmeliyiz.”

“BURSA BEREKETLİ BİR ŞEHİR”

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş ise, TÜMSİAD’ın önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ve ülke yararına önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade etti. Bursa’nın bereketli bir şehir olduğunu belirten Aktaş, “Bu şehrin insanları hareketli ve çalışkan. Sizler gibi ülke ve şehri yararına çalışan insanların olması bizleri mutlu ediyor. TÜMSİAD’ı gerek İnegöl deki başkanlığımızdan gerekse de ticaret hayatımızdan bildiğimiz bir kurum. Burada gördüğüm beraberliğin ülkenin tümüne yansıması en büyük temennim. Çünkü birlikten kuvvet doğar.” diye konuştu.