Tümsiad’dan Gençlere Uyarı…

Tümsiad’dan Gençlere Uyarı…

TÜMSİAD Erzurum Şube Başkanı Cafer Burucu; ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, huzur ve kardeşliğimize, istikrara, güven ortamına yönelik hiç bir tuzağa asla müsaade etmeyeceğine inandıklarını söyledi.
Son günlerde Kobani’de yaşanan gelişmeleri bahane ederek Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde düzenlenen eylemler ve şiddet olaylarını kınadıklarını kaydeden Burucu, bir takım art niyetli çevrelerin özellikle gençleri sokağa çekerek bu tuzağa düşürmeye çalıştıklarını, gençlerin asla bu oyuna gelmemesi gerektiğini bildirdi.
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Erzurum Şube Başkanı Cafer Burucu, yaptığı yazılı açıklamada Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yaşanan şiddet olaylarında 20’ye yakın vatandaşın hayatını kaybetmesi ve yüzlerce kişinin de yaralanmasından büyük üzüntü duyduklarını kaydetti. Bunun başta “çözüm süreci” olmak üzere ülkenin güven ve istikrarını baltalamak isteyen ihanet şebekelerinin bir oyunu olduğunu vurgulayan Burucu, halkı sokağa dökmek isteyenlerin bu kirli emellerine ulaşamaması için özellikle gençleri bu tuzağa düşmemeleri konusunda uyardı.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir hukuk devleti olduğunu ve ülkemizin dışında meydana gelen olayları bahane ederek, ülkede kargaşa ortamı oluşturma gayretine girenlerin asla başarılı olamayacağını sözlerine ekleyen Başkan Cafer Burucu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemiz, Suriye ve Kobani’de yaşananlar karşısında üzerine düşen her türlü görevi hatta fedakarlığı fazlasıyla yapmış, sınırlarımıza kadar gelen yaşlı, genç ve çocuk herkese gönlünü ve kucağını açmış, her türlü ihtiyaçlarını karşılamıştır. Geçen yıl gezi olayları adı altında yapılan ihanetlerin acı faturalarını yine bu ülkede özellikle işadamları olarak hepimiz fazlasıyla ödedik. Bu olaylarda istediklerini elde edemeyenler şimdi ülkemizi karıştırarak, fitne sokmak isteyenler yine işbaşına geçmiş, bizi birbirimize düşürmek istiyorlar. Özellikle çözüm sürecimizi baltalayarak, Türkiye’yi teröre, şiddete ve bölücülüğe çekmek istiyorlar. Yıllarca kardeşçe yaşamış ve aynı cephede vatan için çarpışarak can vermiş Türk ve Kürt kardeşlerimizin arasına yine nifak tohumları ekmeye çalışıyorlar. Gençlerimizin bu kandırmacaya pirim vermeyeceğine inanıyor, kamu düzeninin parçalamaya çalışanlara karşı Devletimizin dimdik ayakta durduğunu, vatandaşlarımızın sükunet ve sağduyu içerisinde hareket etmesini istiyoruz.”