Tunceli’de Seçilmişlerden Kobani’ye Destek Eylemi

Tunceli’de Seçilmişlerden Kobani’ye Destek Eylemi

Tunceli’de belediye başkanları, il genel meclis üyeleri ve belediye meclis üyeleri Kobani’ye destek için iki saatlik oturma eylemi gerçekleştirdi.
Tunceli’de Belediye Eşbaşkanları Mehmet Ali Bul, Nurhayat Altun ile bazı ilçe belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri Belediye Yeraltı Çarşısı üzerinde IŞİD saldırılarını protesto etmek ve Kobani halkı ile dayanışma amacıyla iki saatlik oturma eylemi gerçekleştirdi. Vatandaşların da destek verdiği oturma eyleminin ardından düzenlenen basın açıklamasında konuşan Tunceli Belediye Eşbaşkanı Nurhalat Altun, "Rojava’da gelişen demokratik halk devrimini boğmak için iki üç yıldır her türlü barbarlığı uygulayanlar, IŞİD çeteciliği bugün yeni keşfedilmiş gibi konuşuluyor. Bugün Kobani’de yoğunlaşan saldırı ve barbarlık işte bu sürecin devamıdır. Kobani’de yaşananlar dünyanın gündemine yeni girse de bugün Kobani’de süren insanüstü çaba, özveri ve kahramanlık insanlığın onuru ve gururudur. Kobani direnişi insanlığın yüz akı olmayı sürdürürken, bizler açısından da bir yol göstericidir" dedi.
Dersimliler olarak Kobani ile dayanışma içinde olduklarını kaydeden Altun, “Bizler Dersim halkının seçilmişleri olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da halkımızın yanında ve safında olmayı sürdüreceğiz. Kobani’de sürdürülmek istenen kıyım politikalarına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.
Açıklamanın ardından katılımcılar sessizce dağıldı.