Türk bankanın satışına onay!

Türk bankanın satışına onay!
Tekstilbank'ın satış süreci yeni boyuta geldi. Tekstilbank'ın yüzde 75.50 payının ICBC'ye satışı konusunda Çin'deki bankacılık otoritesi onay verdi.

ICBC tarafından Türkiye'de BDDK nezdinde yürütülen onay süreci, olağan seyrinde devam ediyor.

BANKA KONUYLA İLGİLİ KAP'A ŞU AÇIKLAMAYI YAPTI

Bankamızın ana hissedarı GSD Holding A.Ş. tarafından 20/03/2015 tarihi itibariyle aşağıdaki özel durum açıklaması yapılmıştır.

"Şirketimiz'in Tekstil Bankası A.Ş.'nde sahip olduğu %75,50'lik payının, Industrial and Commercial Bank of China Limited (ICBC)'e satışı konusunda, Çin'deki bankacılık otoritesi China Banking Regulatory Commission (CBRC) tarafından satış işlemine onay verildiği bildirilmiştir. Diğer taraftan, ICBC tarafından Türkiye'de Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) nezdinde yürütülen onay süreci, olağan seyrinde devam etmektedir.

DÜNYANIN EN BÜYÜK BANKASI


Dünyanın en büyük bankası Çinli ICBC, Tekstilbank'ın yüzde 75,5'i için geçen yıl nisan ayında anlaşmıştı. 1984 yılında Pekin'de kurulan ICBC, 'Big Four' olarak bilinen Bank of China, Agricultural Bank of China ve China Construction Bank'tan oluşan 4 büyükler arasında lider. 3 trilyon doların üzerinde aktif büyüklüğüyle dünyanın en büyük bankası olan ICBC, piyasa değeri açısından da dünyanın en büyük yedinci kurumu. ICBC'nin 17 bin 125 şubesi bulunuyor ve bunların 383 ise Çin dışında faaliyet gösteriyor. ICBC'nin dünya genelinde 4.38 milyon kurumsal müşterisi ve 393 milyon bireysel müşterisi var.