Türk Eğitim-sen’den Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç’a Mektup

Türk Eğitim-sen’den Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç’a Mektup

Türk Eğitim-Sen 1 ve 2 Nolu Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikte, okul müdürlerinin atamalarıyla ilgili sıkıntılar yaşandığı belirtilerek, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılaç’a mektup yollandı.
Merkez PTT önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ali Benli, "Bugün 25 Kasım 2014. Türk Eğitim-Sen olarak Türkiye genelinde Anayasa Mahkemesi Başkanlığına gönderilmek üzer mektup eylemimiz var. En son çıkarılan yönetmelik ile 76 bin idarecinin tasfiye edilme süreci başladı. Bunlar haksız, hukuksuz yere yapılıyor. Biz Türk Eğitim-Sen olarak sadece adalet istiyoruz. Eğer adaleti hayatınıza uygulayamıyorsanız adınızın adalet olması, hukuk olması, Ahmet, Mehmet olması yetmiyor. Sözde değil özde adalet diyoruz" diye konuştu.
Benli ayrıca, "76 bin idarecinin tasfiye sürecini kimler yapıyor. Malum bir sendik var biz onlara ’memnun sendika’ diyoruz. Her şeyden memnunlar. Artık öğretmenler odasında eskisi gibi hoşgörü yok. Bundan sadece öğretmenler etkilenmiyor, yavrularımız da etkileniyor. Yavrularımızın geleceği karartılıyor. 8 bin idarecinin tasfiyesi başta gerçekleşti. Bunların 190’ı Kayseri’den. 21 Kasım itibariyle sizlere bilgi sunmak istiyorum. Yerel mahkeme 13 Türk Eğitim-Sen üyesine ’siz haklısınız’ dedi. Yerel mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Türkiye Kamu Sen olarak, ’Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır’ diyoruz. Bu amaçla da bugün Anayasa Mahkamesi Başkanı Haşim Kılaç’a mektup yolluyoruz" şeklinde konuştu.