Türk Metal-MESS görüşmesi sona erdi! İşte sonuç...

Türk Metal-MESS görüşmesi sona erdi! İşte sonuç...

Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası MESS yöneticileri işveren tarafından yapılan görüşme talebi üzerine bugün İstanbul MESS Merkez Ofisi'nde bir kez daha bir araya geldi.

MESS, daha önce yüzde 6'lık teklifini yüzde 8'e çıkarmıştı. Toplantıda MESS tarafından 1. altı ay için yapılan teklif bu kez yüzde 10'a yükseltildi.

Ancak, teklif Türk Metal Sendikası tarafından kabul görmedi.

Sendikadan yapılan açıklamada, "Bugün yapılan görüşmelerde MESS tarafı kendilerinin sürekli yeni ve artan teklifler getirdiğini ancak sendikamızın uzlaşma amaçlı taslakta bir revize yapmadığını belirterek, sendikamızındın teklifini revize etmesini istedi. Müzakere heyetimiz bu talebe MESS 'in 3 yıllık sözleşme teklifi başta olmak üzere haklarımızı geriye götürecek taleplerini sürdürdükleri gerekçesiyle, MESS'in bu isteğini reddederek görüşmeyi sonlandırdı." ifadelerine yer verildi.

Türk Metal Sendikası 19 Ocak Pazar günü Bursa'da binlerce metal işçisinin katılımı ile büyük bir miting düğzenlemiş ve taleplerini dile getirmişti.

Mitingde ilk konuşmayı Türk-İş Başkanı Ergün Atalay yapmış ve "Türk-İş Başkanlar Kurulu burada, işçi hareketi burada. Buradan MESS'e sesleniyorum. Bu alanı bir görün. Bu alanı görmezseniz, bu alanı iyi izlemezseniz, kısa bir zamanda bunun iki mislisini Kocaeli'nde toplarız haberiniz olsun." diyerek işveren sendikasına seslenmişti.

Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak ise işçilere, "Yarın sabah yeniden masaya oturacağız. Bize yien sefalet ücreti önerdikleri sürece o masada oturmayacağız. Eylemlerimize devam edeceğiz. Yine iş durduracağız. Çarşamba günü grev kararını aldık, günü geldiğinde uygulama kararını da alacağız. Eylemse eylem grevse grev. Alınterimizin karşılığını istiyoruz. Bu ülkede insan gibi yaşamak istiyoruz, onurumuzla, gelecek kaygısı olmadan yaşamak istiyoruz. Üretmek kazanmak istiyoruz. Elbette kazanacağız. Bu mücadele Türk Metal'in onur mücadelesidir. Çözüm bizim nasırlı ellerimizde. Bu işi biz çözeceğiz, çözmeden de bu yoldan dönmeyeceğiz." sözleri ile seslenmişti.