Türk Metal Sen’den Grev Kararı

Türk Metal Sen’den Grev Kararı

Türk Metal Sendikası Manisa 1 Nolu Şube ve Manisa OSB’de faaliyette bulunan Viessmann fabrikasında grev kararı aldı. Ellerinde sendika ve Türk bayraklarıyla toplanan yaklaşık 200 sendika üyesi işçi fabrika önünde eylem yaptı.
Türk Metal Sendikası Manisa Şubesi, Viessmann fabrikasında çalışan üyelerinin işten çıkarılması ile ilgili fabrika önünde eyleme başladı. Eyleme Türk Metal Sen Manisa 1 Nolu Şube Başkanı Ercan Dereli, Türk Metal Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Hayrettin Çakmak, Türk Metal Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Hali,l İbrahim Tosun, sendika temsilcileri ve farklı fabrikalarda çalışan sendika üyesi yaklaşık 200 işçi katıldı.
Sendikanın toplu iş sözleşmesi yetkisini almasına rağmen işverenlerin masaya oturmadığını ifade eden Sendika Başkanı Ercan Dereli, fabrikada çalışanların işveren tarafından bilinçli olarak anayasal haklarının engellendiğini öne sürerek, sözleşme görüşmelerinde grev aşamasına geldiklerini ve grev kararını iş yerine asmalarıyla birlikte işverenin 7 kişiyi işten çıkarttıklarını söyledi.
Türk Metal Sendikası Manisa Şube Başkanı Ercan Dereli, “Viessmann’da başlattığımız bu mücadele, Manisa metal işçilerinin hak ve özgürlük mücadelesine öncülük edecektir. Viessmann işçileri anayasal hakları olan sendikalaşma ve toplu iş sözleşme imzalayarak insanca çalışma ve yaşama hakları için mücadele ediyorlar. Alın terinin karşılığını almak istiyorlar. Sendikayı hak arama mücadelesinin temel örgütlerinden biri olarak kabul edilmesini istiyorlar. İşçilerin sendikalı olma iradelerine saygı gösterilmesini istiyorlar. Bu anlamda Viessmann işçilerinin bu mücadelesi bir ekmek ve hak mücadelesinden öte, bir insanlık mücadelesidir. Viessmann işçileri, adaletsizliğe karşı, Hukuksuzluğa karşı, İnsan haklarına ve sendikal hakları kullanmasının engellenmesine karşı, haksızlıklara karşı, Türk metal bayrağı altında greve çıkacaktır” dedi.
“İşbirlikçi ve dayatmacı toplu sözleşme düzenine karşı dik durmaya devam edeceğiz” diyen Dereli, “Bu ekmek davası, bu emekçilerin davası. Bu dava benim, senin, onun değil, hepimizin davası. En kısa sürede Grev Çadırımızı kuracağız. Başlatacağımız grev, sadece Viessmann işçilerinin değil, tüm metal işçilerinin onurudur, gururudur. Bizler, onurumuza, gururumuza ve grevimize de sahip çıkacağız. Viessmann işçilerinin hakkına, emeğine, ekmeğine de sahip çıkacağız. Zafer, Türk Metal’le el ele bu mücadeleyi başlatacak olan Viessmann işçilerinin olacaktır. Bu mücadeleye başından sonuna kadar sahip çıkacağız. Hep birlikte başlayacak, hep birlikte bu mücadeleyi zaferle noktalayacağız” şeklinde konuştu.
Fabrika önünde eylem yapan sendika üyeleri servislerle fabrikaya gelen işçileri giriş ve çıkışlarda alkış yağmuruna tuttu. Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.