Türk Ocaklarından Kurban Kampanyası

Türk Ocaklarından Kurban Kampanyası

Sinop Türk Ocağı Başkanı Metin Oktay Fındık, Türk Ocakları Genel Merkezi tarafından yurt genelinde başlatılan kampanya kapsamında, kurban yardımlarının Suriye ve Irak Türkmenleri ile Afganistan’daki Özbek ve Türkmenlere ulaştırılacağını söyledi.
Tüm Sinopluları kampanyaya destek vermeye davet eden Fındık açımlamasında, "Yaklaşan Kurban Bayramı’nda soydaşlarımızı sevindirmek ve onlara küçükte olsa bir katkı sunabilmek adına Sinoplu hemşehrilerimizin bağışlarını bekliyoruz. Kurbanlar, belirlenen yerlerden vatandaşlarımızın tercih ettiği bölgede kesilecek. Bağış miktarı: kurban başına: 500,-TL olarak tespit edildi. Kurban paralarının verilen hesaplara en geç 24 Eylül 2014 tarihinde saat: 17.00’ye kadar yatırılmış olması gerekmekte" dedi.
Fındık, "Kurban bağışlarının yatırılması sırasında kurbanın ‘Kimin adına’ ve ‘Nerede’ kesileceği belirtilerek yatırılmalıdır. Bu yıl kurbanlar Suriye Türkmenleri için Türkiye’deki kamplarda, Irak Türkmenleri için Irak’ta ve Afganistan Türkmen ve Özbekleri için Afganistan’da kesilecektir. Bunlar dışında başka yerlerde kurban kesilmeyecektir” diye konuştu.