Türk otelinde terörist kılıklı animasyon İngiliz gazetesine manşet oldu

Türk otelinde terörist kılıklı animasyon İngiliz gazetesine manşet oldu

Terörist gibi giyinen animatörlerin havuz başındaki şovunu eleştiren gazete, "Otel personelinden İngilizlere iğrenç IŞİD saldırısı" başlığını attı. Otel yetkilileri, haberin çarptırıldığını belirtti.

Olayın, IŞİD'in Tunus'taki bir otelin plajında düzenlediği terör saldırısından altı hafta sonra gerçekleştiğini belirten The Sun, söz konusu şovun İngiliz turistleri paniğe soktuğunu iddia etti.



Oteldeki müşterilerden Jason Phythian isimli İngiliz elektrikçi, animatörler ellerindeki sahte silahlarla geldiğinde, kendisi dahil birçok turistin havuz başında güneşlendiğini söyledi.



İngiliz turist Jason Phythian, oteldeki şovda yapılanları The Sun gazetesine anlattı.

The Sun'a konuşan 43 yaşındaki Phythian, "İçlerinden biri, üzerinde 'benzin' yazan bir kovayla bana koştu. Üzerime döktü ve bir çakmak çıkardı. Ne olduğunu anlamadığım için ayağa fırladım" dedi.

“FOTOĞRAF KESİLMİŞ”

Habere göre, olayın ardından yaşanan rahatsızlık için özür dileyen İngiliz tur operatörü "Jet2holidays", otel yönetiminin bundan sonra yapılacak şovlarda Arap kostümlerinin kullanılmayacağı konusunda bildirim yaptığını belirtti.



Şirket sözcüsü, "Bu, Hollywood temalı bir havuz başı şovuydu. Rambo ve Superman karakterlerini içeren bu şov, otelin misafirlerinden her zaman olumlu tepki almıştı" dedi.



Otel yetkilileri ise The Sun gazetesinde çıkan haberi yalanlayarak, şov sırasında müşteriler arasında panik yaşandığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Otel yetkilileri ayrıca, haberdeki fotoğrafların kesilerek kullanıldığını ve durumun çarpıtıldığını ifade etti.



The Sun, Türk otelindeki olayı manşetine taşıdı.



MISIR’DAKİ OLAYI HATIRLATTI

Benzer bir olay, Tunus saldırısından sadece bir gün sonra Mısır'da yaşanmıştı. Sina Yarımadası'nda Kızıldeniz kıyısındaki turizm merkezi Şarm El Şeyh'te bir otelin animasyon ekibi, sahte silahlarla sahildeki turistleri korkutmuştu. Smokinli bir otel çalışanını, elindeki oyuncak revolver'i İngiliz bir turistin kafasına dayarken gösteren bir fotoğraf İngiliz Daily Mail gazetesinde yayımlanırken, otel müşterileri durumdan şikâyetçi olmuştu.