Türk ve Suudi yetkililer başkonsolosluğa girdi!

Türk ve Suudi yetkililer başkonsolosluğa girdi!

Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili Türkiye'ye gelen Suudi ekip, Türk ekiple birlikte inceleme için Suudi Arabistan Başkansolosluğu'na giriş yaptı.

TÜRK VE SUUDİ HEYET, KONSOLOSLUĞA GİRİŞ YAPTI

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasının ardından yapılan görüşmelerle birlikte Türk heyetin Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda inceleme yapmasına karar verilmişti. Bu kararın ardından aralarında iki savcının bulunduğu Türk heyeti ile Suudi Arabistanlı heyet bu akşam 17: 45'te konsolosluk binasına girdi. Heyetin içeride inceleme yapması beklenirken, henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

BAŞKONSOLOSLUK ÖNÜNDEKİ BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

2 Ekim'de Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girişinin ardından haber alınamayan Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı için başkonsolosluk önündeki bekleyiş sürerken, bazı Suudi vatandaşları evrak işlemleri için sabah saatlerinde başkonsolosluğa geldi.

YERLİ VE YABANCI BASIN MENSUPLARI KONSOLOSLUK ÖNÜNDE TOPLANDI

Başkonsolosluk çalışanları binaya girişlerde evrak işlemleri için gelenlere eşlik ediyor. Konsolosluk önünde yer alan alanda yerli ve yabancı basın mensupları da gelişmeleri takip etmek amacıyla bekleyişi sürüyor.

NE OLMUŞTU?

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve aynı zamanda Washington Post gazetesinde de yazılar yazan Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim'de resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gittikten sonra ortadan kaybolmuştu.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgide, Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de evlilik işlemleri için gittiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'ndan bir daha çıkmadığı teyit edilirken, başkonsolosluk binasında aynı saatlerde, 2 uçakla İstanbul'a gelen aralarında yetkililerin de yer aldığı 15 Suudi vatandaşının bulunduğu, bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndüklerinin belirlendiği kaydedilmişti.