TURKCELL’DEN YURT DIŞINDA GİDENLER İÇİN 4G HIZI

TURKCELL’DEN YURT DIŞINDA GİDENLER İÇİN 4G HIZI

Turkcell kullanıcıları artık iş ya da tatil amaçlı yurt dışı seyahatlerinde 4G teknolojisi ile Avrupa’nın pek çok ülkesinde ve Suudi Arabistan’da, herhangi bir ücret farkı ödemeden 4G hızında iletişim sağlayabilecek.
Turkcell kullanıcıları artık iş ya da tatil amaçlı yurt dışı seyahatlerinde 4G teknolojisi ile Avrupa’nın pek çok ülkesinde ve Suudi Arabistan’da, herhangi bir ücret farkı ödemeden 4G hızında iletişim sağlayabilecek. Avrupa’nın ve Suudi Arabistan’ın önde gelen operatörleri ile anlaşan Turkcell, yurt dışına giden müşterilerinin, 4G destekli Turkcell SIM kart ve mobil cihazları ile 4G hızını yaşayabilmeleri için gerekli çalışmaları tamamladı. Böylelikle hem bireysel hem de kurumsal Turkcell müşterleri yurt dışında daha hızlı ve kesintisiz iletişim kuracak, e-postalarına hızla erişebilecek ve büyük boyutlu dosyalarını çok daha kısa sürede gönderecekler.
Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül, konuyla ilgili “Turkcell’in ülkemizde sunduğu mobil internet hızı ve kalitesi, Avrupa ve ABD standartlarının üzerinde. Yani bugün 3G’de “üç taşıyıcı” teknolojisine sahip bir Turkcell’li, bilgiye erişimde bir 4G kullanıcısı kadar hızlı olabiliyor. Biz, müşterilerimizin alışkın olduğu bu hızı yurt dışında da yaşayabilmelerini istedik. Artık Turkcell’liler yalnızca yurt içinde değil yurt dışında da en hızlı internete erişebilecek” ifadelerini kullandı.
Sevilengül, Turkcell’in Türkiye’deki 4G çalışmalarını ise şöyle değerlendirdi:
“20. yılımızı geride bırakırken yaptığımız 25 milyar liradan fazla yatırım ile Türkiye’nin en güçlü mobil altyapısını kurduk. Bugün üç taşıyıcılı internet teknolojisi sayesinde dünyada en hızlı 3G mobil internetini sunabilecek altyapıya sahip durumdayız. Turkcell Superonline ile 4G için de önemli bir bileşen olan fiber altyapı tarafında en büyük alternatif operatör konumuna geldik. 2015 yılı içerisinde kullanılmaya başlanmasını beklediğimiz 4G için, yine en güçlü altyapıyı sunabilmek adına iş ortaklarımız ile birlikte durmaksızın çalışıyoruz. Mobil teknolojileri ülkemizle tanıştıran ve yaygınlaşmasında öncü rol oynayan bir şirket olarak 4G ihale sürecini de yakından takip ediyor, 4G hızını müşterilerimize sunmak için sabırsızlanıyoruz”.