Türkiye 5.yıldız Erkekler Serbest Güreş Şampiyonasi Edirne’de Start Aldı

Türkiye 5.yıldız Erkekler Serbest Güreş Şampiyonasi Edirne’de Start Aldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Güreş Federasyonu tarafından düzenlenen koruma ve bakım altındaki çocuklar arasında Türkiye 5.Yıldız Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası Edirne’de açılış seremonisi ile başladı.
25 Kasım Stadyumu önünden başlayan kortej yürüyüşü Atatürk Anıtında son buldu. Edirne’de düzenlenen güreş şampiyonasına 19 ilden 188 sporcu katıldı. Yarın Mimar Sinan Kapalı Spor Salonunda saat 10:00’da müsabakalar başlayacak.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş açılış konuşmasında; “Tarih ve kültür şehri Edirnemizde böylesi güzel bir etkinliği yapmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz” dedi.
Güreş sporunun önemli bir yeri olduğunu kaydeden Özbaş, “Kültürümüzde ve tarihimizde Edirne denilince güreş, güreş denilince Edirne akla gelir. Tarihi kayıtlara göre Edirne’nin fethi Kırkpınar güreşlerinde başlama tarihidir. Türk kültüründeki önemi yeri göz önünde bulundurulduğunda Türk geleneğinde ne kadar önemli bir yeri olduğu ortaya çıkar. Çünkü Türk milletinin ata sporu olarak gördüğü ve büyük bir sevgi ile bağlı olduğu güreş, tarihimizin her döneminde kahramanlığın ve yiğitliğin bir sembolü olmuştur” ifadelerini kaydetti.