"Türkiye Alman askerlerini tehlikeye atıyor"

"Türkiye Alman askerlerini tehlikeye atıyor"

Türkiye’de tatil yaptığı şu günlerde Die Welt gazetesine konuşan ve Türk hükümetinin IŞİD ile ciddi olarak mücadele etmediğini öne süren Özdemir, Alman hükümetinin de buna göz yumduğunu söyledi.

“EL FRENİ ÇEKİLMİŞ BİR MÜCADELE”

Türkiye’nin IŞİD’e karşı mücadelesini “El freni çekilmiş bir mücadele” olarak nitelendiren Özdemir, “Amerikalılar açısından belki İncirlik Üssü’nün kullanılması önemli olabilir. Ancak bunun için ödenen bedel oldukça yüksek. Şimdi IŞİD’e karşı mücadelede çok önemli olan güç olan Kürtler zayıflatılıyor” ifadelerini kullandı.

“MÜLTECİLERİN DURMASI İSTENİYORSA”

Alman hükümeti ve batının Türkiye’ye yönelik sert ifadeler kullanmamasını da eleştiren Özdemir, “Şayet sığınmacı akınının durması isteniyorsa, Türkiye’den bir an önce her önlemi alarak IŞİD’i durdurması talep edilmelidir” dedi.

“ALMAN ASKERLERİNİ TEHLİKEYE ATIYOR”

Batı’nın ve Almanya’nın Türkiye’ye kesin ifadelerle ne istediğini belirtmesinin sadece sığınmacılar açısından gerekli olmadığını kaydeden Cem Özdemir, “Bir diğer önemli husus ise, Türkiye’nin tutumu bölgede konuşlanmış Alman askerlerinin durumunu da tehlikeye atıyor. Bu da IŞİD’e karşı aktif mücadele verenlerin hayatını tehlikeye sokuyor” dedi.

“KÜRTLERLE GÖRÜŞEN BEN DEĞİLDİM”

Türkiye’nin şu andaki tutumunu “Kürt karşıtı” olarak nitelendiren Özdemir, “Türkiye, Almanya’da da yasaklı olan PKK ile mücadele ettiğini söylüyor” şeklindeki soruya ise, “PKK ile görüşmeleri yapan ben ya da bir başka Alman politikacı değildi. Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Hakan Fidan yürüttü. Ayrıca biz de destekledik görüşmeleri. Zira son 30 yıllık silahlı mücadelenin taraflara bir şey kazandırmadığı ortada” diye konuştu.

“PKK YENİDEN SİLAHA SARILDI. YASAK BU NEDENLE KALKMAZ”

PKK’nın Almanya’da yasaklı örgütler kapsamından çıkartılmasının şimdilik doğru olmayacağını da belirten Özdemir, nedenini, “PKK yeniden silaha sarıldı. Yasağın kalkması için zamanlama uygun değil. Ancak ilelebet de yasağın süreceği kanısında değilim. PKK’nın attığı her bomba barbarca bir tutum olduğu kadar aynı zamanda HDP’yi zayıflatırken milliyetçileri güçlendiriyor” dedi.