Türkiye Başkonsolosluğu'nu tahliye etti!

Türkiye Başkonsolosluğu'nu tahliye etti!

Dışişleri yetkilileri dün yaptıkları açıklamada Bağdat Büyükelçiliği'nin, Basra Başkonsolosluğu'nun ve ülkedeki Türk vatandaşlarının tahliyesi için her türlü planın yapıldığını, ancak alınan bir tahliye kararının olmadığını belirtmişti. Dün yapılan açıklamanın ardından Basra Konsolosluğu'nda görev yapan personel güvenli şekilde Kuveyt'e geçirildi. Haberi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Twitter hesabı üzerinden verdi.

BAKAN DAVUTOĞLU SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Dışişleri Bakan Yardımıcısı Naci Koru'nun; Bakanlık'taki bilgilendirme toplantısı sürerken Bakan Ahmet Davutoğlu sosyal medyda üzerinden açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, "Irak'taki gelişmeler çerçevesinde Basra bölgesinde güvenlik riskinin artması sonucu Basra Başkonsolosluğumuz bugün tahliye edilmiştir." dedi.

İşte Ahmet Davutoğlu'nun Twitter üzerinden yaptığı açıklama:

"BAŞKONSOLOSLUĞUMUZ TAHLİYE EDİLDİ"

"Irak'taki gelişmeler çerçevesinde Basra bölgesinde güvenlik riskinin artması sonucu Basra Başkonsolosluğumuz bugün tahliye edilmiştir. Başkonsolosluğumuz personeli bugün itibariyle Kuveyt'e geçmiş bulunuyor.

"NORMAL SÜREÇ İÇİN HER TÜRLÜ KATKIYA HAZIRIZ"

Vatandaşlarımızın Irak'taki riskli bölgelerden tahliyesi için kriz merkezimiz ve Bağdat büyükelçiliğimiz 24 saat görevde. Iraklı kardeşlerimizin normal düzenlerine dönmesi için Türkiye her platformda her türlü katkıyı vermeye hazırdır.