Türkiye iki ayrı mevsimi bir arada yaşıyor!

Türkiye iki ayrı mevsimi bir arada yaşıyor!

Türkiye'nin doğusu karla mücadele ederken dondurucu soğuklar günlük yaşamı zorlaştırıyor.Batı bölgelerimizde ise bu durum böyle değil.
Ülkemiz soğuk havanın etkisi altından çıkmaya hazırlanırken doğuda kar alarmı verildi.Soğuk ve karlı hava bu illerimizde yaşayan vatandaşlarımızı olumsuz etkiledi.Diğer yandan batı illerinde yaşayan vatandaşlar ise güneşli havanın tadını çıkarttı.Haftasonu olmasının etkisiyle birçok vatandaşlar kendilerini parklara ve sahil kenarlarına atarak güzel havanın keyfini çıkarttı.

KOP DAĞI'NI TIRMANAN OTOBÜSE KARAYOLLARI İŞ MAKİNESİNİN ÇARPMASI SONUCU MEYDANA GELEN KAZA SONRASI YOL YAKLAŞIK 3 SAAT ULAŞIMA KAPANDI
Samsun'dan Van'a seyir eden yolcu otobüsüne Kop Dağı'nda yol açma çalışması yapan iş makinesi çarptı. Kaza sonucu yol yaklaşık 3 saat ulaşıma kapanırken, devrilme tehlikesi geçiren bir başka otobüsteki yolcular bagaj kısmından tahliye edildi.
Edinilen bilgiye göre kaza, Bayburt-Erzurum karayolu üzerinde bulunan Kop Dağı'nda meydana geldi. Samsun'dan Van istikametine seyir eden yolcu otobüsü, Kop Dağı'na tırmandığı sırada karşı yönden gelen karayolları ekiplerine yol vermek için sağ tarafa geçerek yolda kalan minibüsün arkasında durdu. Bir greyder ve 2 kamyonla yol açma çalışması yapan ekiplerin son aracı yol kenarında duran otobüse motor kısmından çarparak yoluna devam etti. Otobüs sürücüsü ve yolcular aşağı inerek ekip aracını durdurmak istediler. Kar yağışı ve tipiden dolayı ekip aracına yetişemeyen yolcular polis ekiplerini arayıp durumu bildirdiler. Kaza nedeniyle yol kapanırken, arkadan gelen araçlar durmaya çalışırken kaza tehlikesi atlattılar. Bu sırada karşı yönden gelen Diyarbakır otobüsü, durmaya çalışırken yolun kaygan olmasından dolayı şarampole kayarak devrilme tehlikesi geçirdi. Ön tekerin havada kaldığı otobüsün yolcularını kaza yapan diğer otobüsün sürücüleri ve yolcuları bagaj kısmından çıkarıp donmamaları için kendi otobüslerine aldılar. Yaklaşık 2 saatte olay yerine gelebilen trafik ekipleri, kaza tutanağı tuttuktan sonra yolu trafiğe açtı. Kaza yapan otobüs yoluna devam ederken, Diyarbakır otobüsü yolcuları başka bir otobüsle gidecekleri yere gönderildi. Yaklaşık 3 saat tek taraflı trafiğe kapanan yol, karayolları ekiplerinin çalışması sonucu tekrar ulaşıma açıldı.

KAYSERİ'DE KAR YAĞIŞI NEDENİYLE OTOBÜS DEVRİL: 1 ÖLÜ 18 YARALI
Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde, yolcu otobüsünün şarampole devrilmesiyle bir kişi öldü, 18 kişi de yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde yoğun kar yağışı nedeniyle Diyarbakır’a giden 21 AJ 444 plakalı yolcu otobüsü şarampole devrildi. Kazada, 21 yaşındaki Y.K. hayatını kaybetti, yaralanan 18 kişi de ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

TUNCELİ’DE KAR YAĞIŞI KÖY YOLLARINI ULAŞIMA KAPADI

Tunceli’de, kar yağışı nedeniyle 365 köy yolunun tamamına yakını ulaşıma kapandı. Yağış nedeniyle Tunceli-Erzincan ve Tunceli-Elazığ karayolunda ulaşımda aksamalar yaşandı.
Tunceli’de dün akşam saatlerinde başlayan ve devam eden kar yağışı nedeniyle il genelindeki 365 köy yolunun tamamına yakını ulaşıma kapandı. Yağış nedeniyle Tunceli-Erzincan karayolu ile Tunceli-Elazığ karayolunda da zaman zaman ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Karayolları ekipleri ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine bağlı ekipler, kar yağışı ve kaya düşmeleri nedeniyle zaman zaman ulaşıma kapanan yolları trafiğe açmak için çalışma yürütüyor.
Öte yandan Pülümür, Nazımiye, Ovacık ve Hozat ilçelerinde kar kalınlığı 50 santime yaklaştı. Mart ayının sonlarına doğru kar yağışı vatandaşların büyük bölümünü şaşırttı. Bazıları Mart ayında kar yağışını olağan karşılarken çoğu ilk defa böyle bir durumla karşılaştıklarını bunun doğanın dengesinin bozulmasından kaynaklandığını söyledi.

NEVŞEHİR’DE BUZLANMA KAZALARA NEDEN OLDU: 17 YARALI
Nevşehir'de, kar yağışı sonrası yollardaki buzlanma kazalara neden oldu. Gece boyunca meydana gelen 12 trafik kazasında 17 kişi yaralandı.
Nevşehir'de hafta sonu kar yağışı sonrası soğuk hava özellikle gece saatlerinde karayollarında gizli buzlanmaya neden oldu. Buzlanma nedeniyle Nevşehir merkezinin yanı sıra Avanos ve Ürgüp ilçesinde 12 trafik kazası meydana geldi. Kazalarda yaralanan 17 kişi, 112 Acil ekiplerince Nevşehir Devlet Hastanesi ve özel hastanelere kaldırıldı.

LALELER BAHARA MERHABA DEDİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Sekapark’a diktiği lal soğanları bahara merhaba dedi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı’nın ektiği 1.5 milyon lale soğanı bu yıl kenti renklendirecek. Sekapark başta olmak üzere kentin farklı yerlerinde ekilen laleler artık kendini göstermeye başladı. Sekapark’ta ekilen değişik figürlü yılın ilk laleleri de boy gösterdi. Farklı renkleriyle birbirinden güzel laleler Nisan ayında tamamen açmış olacak.
Kasım’da ekilen laleler baharın gelmesiyle yapraklanmaya ve çiçek açmaya başladı. Baharın habercisi olan laleler değişik figürlerle Sekapark’ı süsleyecek. Kocaeli’nin geleneği haline gelen laleler, Lale Festivali’yle vatandaşlarla da buluşuyor. Sekapark’a ekilen laleler arasında pepe, bebe, Hacivat-Karagöz, deniz, güneş, yunuslar, baykuş, kilim deseni, kuğu, Türk Bayrağı, yelkenli ve kalpler gibi figürler yer alıyor.

İSTANBUL'DA GÜNEŞLİ HAVA

İstanbul'da güneş yüzünü gösterdi. Uzun zamandır soğuk hava etkisi altında olan İstanbullular güne güneşli hava ile başladı.Birçok vatandai haftasonunu fırsat bilerek park ve sahillere akın etti.