Türkiye İnovasyon Haftası

Türkiye İnovasyon Haftası

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen “Türkiye İnovasyon Haftası Ankara Etkinlikleri” kapsamında toplumsal sorunlara getirilebilecek alternatif çözümler masaya yatırılıyor. Etkinliklerin açılış törenine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İrlanda İş ve İstihdam Bakanı Ged Nash, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ile çok sayıda bilim adamı, sanayici ve işadamı katıldı.
Beşevler MEB Şura Salonu’nda düzenlenen etkinlikte sanayiciler, akademisyenler, bilim adamları ve yazarlar; sürdürülebilir bir yaşam sağlamak üzere toplumsal, kültürel, ekonomik ve çevresel sorunlara bilimsel, yenilikçi çözümler üretmek için düşüncelerini paylaşıyorlar. İnovasyon (yenileşim) Haftası etkinlikleri açılış törenine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İrlanda İş ve İstihdam Bakanı Ged Nash, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ile çok sayıda bilim adamı, sanayici ve işadamı katıldı. “Türkiye inovasyonla geleceğe koşuyor” sloganıyla düzenlenen ve Piri Reis’in Dünya Haritası filminin gösterimi ile başlayan etkinlikte, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür plaketi verildi. Plaketin takdimi öncesi bir konuşma yapan Bakan Zeybekci, “Bakanlık olarak Türkiye’nin dışarı da temsili ve dışarıda tanıtımı için Ar-Ge ve inovasyonla ilgili de çok büyük çalışmalar yapıyoruz. Bütün çalışmaları Türkiye İhracatçılar Meclisi ile ortak aktivitelerle destekliyoruz” dedi.
Konuşmanın ardından kürsüye davet edilen ve teşekkür plaketini Bakan Zeybekci’nin elinden alan Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Recep Tekcan, “Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür etkinlik ve çalışmalara büyük destek veriyoruz. Türkiye’nin kalkınmasında öncü rol alan, bu tür çalışmalara destek verenlere de katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yarın da (22 Ekim) sürecek olan etkinlikte Büyükşehir Belediyesi’nin standında “Büyükşehir Ankara” bülteni ile birlikte “Ankara’nın Dünü-Bugünü”, “Yeşil Ankara” ve “Güvercin Sokağı” isimli kitaplar vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılıyor.