Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreterliği "ağustos Ayı Verimlilik Değerlendirme Toplantısı"

Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreterliği "ağustos Ayı Verimlilik Değerlendirme Toplantısı"

Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, kent genelindeki sağlık kuruluşlarında bir dizi denetim yaptıklarını, denetimler neticesinde örnek teşkil edebilecek sağlık tesislerinin olduğu kadar denetim kriterlerine uygun olmayan kurumların da olduğunu kaydetti.
Ağustos verimlilik değerlendirme toplantısında konuşan Dr. Ayhan Erenoğlu, kentte sağlık hizmetleri kalitesinin artması için canla başla çalıştıklarını ifade ederek, bu konuda denetim mekanizmasını en iyi şekilde kullandıklarını söyledi. Kent genelinde Sağlık Bakanlığı’nın kriterlerine göre bir dizi denetimler yaptıklarını ifade eden Dr. Erenoğlu, “Belli bir başarı yakalandı ve bu başarıyı devam ettirmek, kurumlarımızdaki küçük aksaklıklardan dolayı bu başarıyı gölgelemek istemiyoruz. Hedefimizi yükseltmek, projelerimiz geliştirmek için bu küçük eksikliklerimizi gidermeliyiz. Bizler 10 tane iyi iş çıkarıyorsak, bir konuda eksiğimiz varsa diğer 10 başarılı işin anlamı olmaz” dedi.
Özellikle denetim kriterleri arasında yer alan tıbbi atıkların kaynağına göre ayrıştırılması kuralını uygulayan, temizlik ve kalite yönünden uygunsuzluk tespit edilmeyen Sandıklı ve Çay Devlet Hastanelerinin yöneticilerine ve personeline teşekkür eden Dr. Erenoğlu, diğer taraftan eksiği tespit edilen kurumların da daha duyarlı olmalarını ve uygunsuz bulunan durumların derhal düzeltilmesini de toplantıya katılan hastane temsilcilerinden istedi.
Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde tedavileri devam eden Gazzeli yaralılar hakkında açıklamalarda bulunan Dr. Erenoğlu, şöyle devam etti:
“Özellikle devlet hastanesi ve ekibinin böylesi önemli bir durum karşısında soğukkanlılıkla profesyonelce süreci yönettikleri ve tüm personelin iyi bir ev sahipliği yapmalarından ötürü Hastane Yöneticisi Dr. Hasan Arslan’ın nezdinde tüm personeli tebrik ediyorum.”