Türkiye-kktc İkili Sat/özel Harekat Timleri Müşterek Tatbikatı Kktc’de Yapılacak

Türkiye-kktc İkili Sat/özel Harekat Timleri Müşterek Tatbikatı Kktc’de Yapılacak

Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye-KKTC ikili Sat / Özel Harekât Timleri Müşterek Tatbikatı’nın KKTC’de yapılacağını açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Türkiye - KKTC ikili Sat / Özel Harekât Timleri Müşterek Tatbikatı’nın; KKTC ev sahipliğinde, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı SAT Timleri ve KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Özel Harekât Timlerinin iştiraki ile 15 - 26 Eylül 2014 tarihleri arasında KKTC’de icra edileceği belirtilerek "Tatbikatın maksadı, Türk Deniz Kuvvetleri SAT Timleri ile KKTC Özel Harekât Timleri arasında müşterek çalışabilirliği sağlamak ve KKTC ile askeri iş birliğini geliştirmektir. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tatbikata sekiz kişilik bir SAT Timi ile iştirak edecektir" denildi.
Türkiye - Pakistan Ortak Komando ve Özel Kuvvetler Tatbikatı’nın ise Türkiye ve Pakistan’ın katılımı ile 15 - 30 Eylül 2014 tarihleri arasında; Eğirdir’deki Dağ Komando Okul ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ve Ankara’daki Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda icra edileceği ifade edilerek şöyle denildi:
"Tatbikatın maksadı; iki ülke komando ve özel kuvvet birlikleri arasında bilgi değişimi yapmak ve birlikte çalışabilirliği geliştirmektir. Tatbikata her iki ülkeden Eğirdir’deki bölüme birer komando kolu, Ankara’daki bölüme birer takviyeli özel kuvvetler timi katılacaktır."