Türkiye Mart ayında IŞİD'e operasyon düzenleyecek!

Türkiye Mart ayında IŞİD'e operasyon düzenleyecek!
Bülent Arınç'ın ifadesine göre Mart ayında IŞİD'e kapsamlı bir operasyon düzenlenecek.

Arınç'ın gündeme ilişkin mesajlarından ilki çözüm süreciyle ilgiliydi. Arınç, "Öcalan ile Kandil arasında kavga yaşandığını" söyledi. Şah Fırat operasyonuyla ilgili olarak da DAEŞ'in Süleyman Şah'a çok yaklaştığını belirtti, operasyonun gerekli olduğunu söyledi.

HDP’LİLER KANDİL AĞIZIYLA KONUŞUYOR

Bir kavga yaşanıyor.O kavga şudur, Öcalan’ın taleplerine, isteklerine karşı Kandil sürekli veto hakkını kullanıyor. Ve bizdeki siyasetçiler başta Demirtaş olmak üzere Kandil’in ağzıyla konuşuyor.

ÇELİŞKİLERİ GİDERMEK HDP’NİN İŞİDİR

Acaba İmralı ile Kandil arasında bir danışıklı dövüş mü vardır? ‘Yani ben bunları söylüyorum ama sen yine oradan sesini yükselt, sen yine bunları kabul etme’ diyebilir. Bu çelişkileri gidermek HDP’nin işidir.

HÜKÜMETİN ÖNCELİĞİ KAMU DÜZENİDİR

Hükümetin öncelikleri var. Türkiye’de kamu düzeni esastır. Sizin elinizdeki silahlı güçler Türkiye’de eylem yapmayacaklar.Bu eylemler sadece karakol basmak değil, yolları kazmayacaklar, evlere girip insanları öldürmeyecekler, yollarda devriye gezmeyecekler, yüzlerini saklayıp ellerindeki patlayıcı silahları atmayacaklar. TOMA’ların içine patlayıcı atıp polislerimizi yüzde 80 yanık hale getirmeyecekler. Siz bundan vazgeçiyor musunuz? Vazgeçmiyorlar.

KİMSE YAN YANA AÇIKLAMA BEKLEMESİN

Ortak açıklamadan ziyade Öcalan’ın bildirdiği haberlerin Kandil tarafından kabul edilmesi halinde, onların bir açıklama yapması, hükümetin de bunu uygun bulduğunu bir şekilde ifade etmesi lazım. Yan yana gelerek bir açıklamadan kimse bahsetmesin.

DAEŞ TÜRBEYİ MUHASARA ALTINA ALDI

DAEŞ dediğimiz örgüt Süleyman Şah Saygı Karakolu’na çok yaklaştı. Adeta muhasara altına aldı. Ve bu yeni de değil.

IŞİD ÇILGINCA EYLEMLER YAPABİLİRDİ

Mart ayında IŞİD'e kapsamlı bir operasyon planlanıyor. IŞİD çok çılgınca eylemler de yapabilir, Türkiye'yi sorumlu da tutabilir. Bunları da hesap etmek lazım. Bir plan dahilinde sadece Başbakanımızın başlayın demesi ev direktifine bağlı bir konu olmasını 15 gün öncesinden bir ay öncesinden biliyoruz. Belki birkaç ay öncesinden bir saldırı olursa ne yapılacağı çok dakik hesaplarla yapılmıştır. Sadece uygulayın talimatı verildiğinde düğmeye basıldığında harekete geçme onların görevi olarak kalmıştı.

İKİ UÇAK 24 SAAT DEVRİYE UÇUŞU YAPTI

Birkaç aydan beri biz buranın Türk bayrağı çekilmiş, Türkiye toprağı sayılan bir vatan toprağının korunması için elimizden gelen tedbirleri de aldık. İçindeki asker mevcudumuz var, zaman zaman da yenileniyor, onların ikmal yollarını açık tutmaya çalıştık. Ola ki bir saldırıya karşı bizim tedbirli olmamız lazım. Bunun için iki tane uçak onun üzerinde, savaş uçaklarımız 24 saat devriye görevi yapmışlardır ki aniden müdahale edebilsinler diye.

Biz bunu bir hafta, 15 gün öncesinden biliyoruz. Hava şartları, siyasi şartlar, konjonktürel şartlar müsait oldu mu olmadı mı, bunun takdiri Başbakanımızdadır.