Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Gündem

Türkiye Musul operasyonunda yok

Türk ordusunun Başika'da IŞİD hedeflerini bombalamasına rağmen, Bağdat yönetimi operasyona hiçbir Türk unsurunun dahil olmadığını savundu.

Yayınlanma:

Irak ordusundan yapılan açıklamada, Türkiye’nin Musul operasyonunda yer aldığı yönündeki iddiaların doğru olmadığı belirtildi. Irak ordusunun müşterek harekât merkezi sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, operasyonlara hiçbir Türk unsurunun dahil olmadığı ifade edildi.

Türkiye dün Başika kampında bulunan askeri unsurlarıyla Musul operasyonuna katılan peşmerge güçlerine destek verdiğini açıklamış ve Musul çevresindeki IŞİD hedeflerinin topçu atışlarıyla vurulduğunu söylemişti. Başbakan Binali Yıldırım, gazetecilerin ilerleyen günlerde Musul’a yönelik bir operasyon olup olmayacağına ilişkin sorusuna, “Bu ne? Yapılan ne?” yanıtını vermişti.

Musul’un doğusundaki Başika askeri kampı, Ankara ve Bağdat arasında son bir ayın en önemli Gündem maddesi. Bağdat yönetimi, Ankara’dan askerlerini çekmesini istiyor ve Türkiye’yi BM’ye şikayet etti. Bağdat son olarak, Başika’da eğitilen askerlerin komutanlığını yapan eski Musul Valisi Esil Nuceyfi hakkında Türkiye’ye yardım ettiği gerekçesiyle tutuklama kararı çıkardı.

İLGİLİ HABER Ticaret Bakanlığı Şah Per Oyuncak’a İthalat Yasağı Getirdi
Türk ordusunun Başika'da IŞİD hedeflerini bombalamasına rağmen, Bağdat yönetimi operasyona hiçbir Türk unsurunun dahil olmadığını savundu.

Türkiye ise, kampta herhangi bir değişiklik olmayacağını ve Musul operasyonuna katılacağını birçok kez net bir şekilde dünyaya ilan etti.

Bir haftasını dolduran Musul’u IŞİD’den kurtarma operasyonunda, Türkiye’nin eğitip desteklediği Sünni unsurlar henüz önemli bir rol oynamadı.

UZUN VE KANLI OLACAK

Reuters haber ajansı, savaşın çok kanlı geçeceğini belirttiği haberinde operasyonun hem uzun hem de masraflı olacağını vurguladı.

IŞİD’in kendi tarafında savaşmayı reddeden 200 sivili öldürdüğü bildiriliyor.

Anadolu Ajansı’na konuşan Ninova eyalet milletvekili İntisar el-Cuburi, sivillerin birkaç gün içinde öldürüldüğünü söyledi.

9 KÖY ALINDI

İlerlemeyi sürdüren Irak ordusu ve Peşmerge güçleri ise, dokuz köyü daha IŞİD’den geri aldı. Terör örgütünden temizlenen köyler Kayyara ilçesi yakınlarındaki Harrara, Er-Rasif, Asfiye, Tuveba, Ebu Feşge el-Ulya ve es-Sufla, Ahvene, Ayn, Eş-Şek el-Ulya ve es-Sufla ve Es-Sefiyye.

Doğan Haber Ajansı, IŞİD’in çevresindeki ablukayı kırmak için bu kez Şengal’a yönelik saldırı başlattığını duyurdu. Sabaha karşı saat 04.00 sıralarında Şengal’e batıdan saldıran yedi bomba yüklü araç uçaklar ve Peşmerge tarafından imha edildi.

Son 24 saatteki çatışmalarda yüzlerce IŞİD teröristinin öldürüldüğü bildiriliyor. 

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler