Türkiye'nin en büyük yatılı bakım merkezi Bursa'da

Türkiye'nin en büyük yatılı bakım merkezi Bursa'da

Özel Farabi Zihinsel ve Fiziksel Engelliler Hizmetleri Ltd. Şti. tarafından yaklaşık 5 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen Mimar Sinan Yatılı Engelli Bakım Merkezi'nde bakıma muhtaç 198 engelli kalacak. Bakım Merkezi, 19 Eylül 2015 saat 15.00'de törenle hizmete açılacak. Özel Farabi Zihinsel ve Fiziksel Engelliler Hizmetleri Ltd. Şti. Genel Müdürü Musa Törün, Bursa Fethiye'de 2011 yılında hizmete açtıkları 162 yatak kapasiteli ilk merkezin ardından ikinci bakım merkezi için çalışmalara başladıklarını ve bu yatırım için İnegöl'e karar verdiklerini kaydetti.

Toplam 6 bin metrekare kapalı alana sahip İnegöl Mimar Sinan Yatılı Engelli Bakım Merkezi'nin alanında Türkiye'nin en büyüğü olacağını belirten Törün, "Ekonomik koşullar ve fiziki yetersizlikler nedeniyle engelliler günlük hayatta önemli zorluklarla karşılaşıyor. Bakıma muhtaç engelli vatandaşlarımızın sağlıklı koşullarda yaşamlarını sürdürmesi için devletimiz tarafından atılan olumlu adımlar neticesinde ülke genelindeki özel bakım merkezlerinin sayısı artmaya başladı. Biz de şirket olarak Türkiye'nin en büyük engelli yatılı bakım merkezini hayata geçirmeye karar verdik" diye konuştu.

Törün, Akhisar Mahallesi, Çavuşköy Yolu üzerinde inşa edilen ve 198 yatak kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük engelli yatılı bakım merkezi olma özelliğini taşıyan Özel Mimar Sinan Bedensel, Zihinsel ve Ruhsal Engelli Bakım Merkezi'nde, 19 yaş üstü engelli bireylere hizmet verileceğini dile getirdi.

Erişilebilirlik ve kalite standartlarının en üst düzeyde tutulduğu bakım merkezinde, 'Güven, Güvenlikle' başlar düşüncesinden yola çıkılarak, 52 güvenlik kamerasıyla 7/24 gözetim sağlanıyor. Kameralar aracılığıyla merkezde hastası bulunan aileler, özel alanlar haricindeki tüm alanlarda yakınlarını internet üzerinden de takip edebiliyor.

Merkezde, yüzde 50 üstü engelli raporu bulunan bireylerin, ailede kişibaşına düşen gelir 607 liranın altında ise, masrafları Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından karşılanacak.