Türkiye'nin ilk AVM'si yıkılıyor

Türkiye'nin ilk AVM'si yıkılıyor

Galleria'nın olduğu nokta ile arkasında yapılan deniz dolgu çalışmaları sonucu elde edilen alana otel, rezidans ve ofis gibi binalarının kurulması planlanıyor. 500 bin metrekarelik alanın üzerinde kurulacak yeni projenin yüzde 40'ı yeşil alan olacak.

5 YILDA BİTECEK
Üç etaptan oluşan ve 5 yılda tamamlanması beklenen proje yaklaşık 1 milyar 500 bin dolara mal olması bekleniyor. 10 ayrı blok halinde hayata geçirilecek yeni projenin alışveriş kısmının 2017'de faaliyete geçmesi planlanıyor.

ÇALIŞMALAR HENÜZ BAŞLAMADI

Galleria'da henüz yıkım çalışmaları başlamazken binanın arka tarafındaki sahil kesiminde ise hummalı bir şekilde deniz dolgu çalışmaları yapılıyor. Yeni proje bu dolgu alanı ile yıkılacak Galleria'dan arta kalan kısımda yapılacak. Aralıksız çalışan iş makineleri dolgu çalışmalarını sonlandırmaya çalışıyor.



VATANDAŞLAR TEPKİLİ
Bu arada kimi vatandaşlar ise Galleria'nın yerinde kurulacak projeye tepki gösterdi. Bu tür projelerle yeşil alanların yok edildiğini dile getiren vatandaşlardan Hakan Özdemir, "Her yere inşaat kuruluyor. Bu inşaatlar nedeniyle yeşil alanlar gidiyor. Bundan dolayı şikayetçiyiz. Yeşillik çok güzel. Her yere bloklar kuruluyor. Boş alan oldu mu hemen inşaatlar kuruluyor, bloklar dikiliyor." dedi.