Türkiye şehitleri için ağladı!

Türkiye şehitleri için ağladı!

Dün akşam İstanbul Çekmeköy'de eğitim uçuşundan dönen askeri helikopterin acil iniş yapmak isterken düşmesi sonucu şehit olan dört askerden biri olan Kara Pilot Yüzbaşı Ümit Özerli için memleketi İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Özerli için Bergama Kurşunlu Camii'nde ikindi namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. 

Emekli Astsubay Nurettin Özerli ve Ayşe Özerli çiftinin iki çocuğundan biri olan Ümit Özerli'nin Türk bayrağına sarılı tabutu camiye getirilerek katafalka konuldu. Şehidin annesi Ayşe Özerli, ananesi Muradiye Şen, eşi Büşra Özerli, kardeşi Piyade Yüzbaşı Murat Özerli tabuta sarıldı. Anne Ayşe Özerli ile eşi bir an olsun şehidin başından ayrılmadı ve uzun süre tabutu öptü. 

Anne Ayşe Özerli, "Son şehit olsun, oğlumu götürmeyin. Yaktın yüreğimi oğlum" diyerek tabutuna sarıldı. 

Annenin feryadı askerleri ağlattı 

İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehit Özerli'nin tabutunu, askerler omuzlamak istedi. Bu sırada anne Ayşe Özerli oğlunun tabutuna son kez sarılarak "Götürmeyin oğlumu beni götürün" diye feryat etti. Bunun üzerine askerler gözyaşlarını tutamadı. Ardından şehidin naaşı omuzlara alınarak askeri törenle top arabasına konuldu. Şehidin ailesi de bir süre top arabasının arkasında protokolle birlikte yürürken, yüzlerce vatandaş da aileye destek verdi. 

Şehidin cenazesi daha sonra cenaze aracına konularak, Bergama Şehitliği'nde toprağa verildi. 

Törene, Tarım ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Şehit babaya son veda

İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde bir site içerisine zorunlu iniş yapan askeri helikopter henüz belirlenemeyen bir nedenle dün akşam saatlerinde düşmüştü. 4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığı'na ait UH-1 tipi askeri helikopterin düşmesi sonucu 4 asker şehit olmuştu. Şehitlerin cenazeleri İstanbul'da yapılan törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Törenin ardından Eskişehir'e gönderilen 35 yaşındaki Eskişehirli Astsubay Başçavuş İlyas Kaya'nın naaşı Reşadiye Camii'ne getirildi. Burada aile fertleri ilk olarak gelen taziyeleri kabul etti. Şehidin babası Cemil, annesi Şahinde, eşi Sibel, çocukları Nur Sevin ve Kıvanç Kaya'nın yanı sıra yakınları da ayakta durmakta güçlük çekti. Cenaze namazından önce şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunun başına gelen babası ve eşi gözyaşlarına boğuldu. İkindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazı öncesinde baba Cemil Kaya, oğlunun tabutunun başında ayakta durmakta zorlanırken oturarak bekledi. İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrasında şehidin naaşının top arabasına konulduğunda aile yakınları son kez sarılarak veda etti. Uzun süre ağlamamak için direnen ve annesinin de ağlamamasını isteyen 8 yaşındaki Nur Sevin Kaya, babasının tabutu cenaze arabasına konulduğunda gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin annesi de tabuta sarılarak "Yavrum yalvarıyorum kalk. Beni mahvettin" diye feryatta bulundu. Şehidin naaşı Vişnelik Hava Şehitliği'ne defnedildi. 

Cenaze törenine Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Koca, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Hava Orgeneral Atilla Gülan, Eskişehir Milletvekilleri Nabi Avcı, Emine Nur Günay, Metin Nurullah Sazak, Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü'nün yanı sıra Eskişehir Emniyet Müdürü Engin Dinç, il ve ilçe belediye başkanları, aile yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Hamile eşi gözyaşlarına boğuldu

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı ilk olarak merkeze bağlı Faik Şahenk Bulvarı'ndaki baba evine getirilerek helallik istendi. Helallik sırasında baba Zekeriya ve anne Fati Avşar gözyaşlarına boğuldu. Daha sonra Niğde Fatih Sultan Mehmet Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. 4 kardeşin en küçüğü olan Şehit Yakup Avşar'ın eşi Mürşide Avşar'ın 3 aylık hamile olduğu öğrenildi. Törende şehidin yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Baba Zekeriya Avşar ise tekerlekli sandalye ile oğlunun tabutu başında uzun süre gözyaşı döktü. Cenaze namazından sonra binlerce vatandaşın katılımıyla Niğde Şehitliği'nde defnedildi. 

Törene Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Ak Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun, Selim Gültekin, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Niğde İl Jandarma Komutanı Garip Gümüş, Niğde Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu ve binlerce vatandaş katıldı. 

Başkent şehidini uğurladı

İstanbul Çekmeköy'deki helikopter kazasında 4 şehitten biri olan olan Kara Pilot Yüzbaşı Semih Özcan için Ankara'da Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde düzenlenen tören düzenlendi. Şehidin Annesi Nezime Özcan, babası İlhami Özcan ve eşi Gizem Özcan cenaze törenine katılan üst düzey devlet erkanının başsağlığı dileklerini kabul etti. Hamdi Akseki Camii'ndeki törene Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, siyasal parti temsilcileri, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Törende gözyaşları sel oldu, şehit Özcan'ın naaşı, kılınan cenaze namazı sonrasında teşrik tekbirleri eşliğinde top arabasına konuldu. Şehidin yakınları top arabasının ardından gözyaşı döktü. Şehidin eşi ise son görevinde eşine, "Canım hayatım kahramanım benim" diye seslendi. Ardından şehidin cenazesi Cebeci Askeri Şehitliğinde toprağa verildi. 

Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Özcan, 2008 yılında mezun olduğu Kara Harp Okulu'ndan Muharebeci olarak göreve başladı. Aldığı Temel Subay Eğitimini 1'incilik ile bitirerek dikkatleri üzerine çekti. 2011 yılından beri Kara Havacı pilot meslek hayatına devam eden Özcan, Erzincan ve Elazığ'da gerçekleştirilen iç güvenlik operasyonlarına katıldı. Başarı dolu Subay hayatını sürdüren Özcan, 11 Şubat'ta İstanbul'da geçirdiği helikopter kazasında şehit oldu.