Türkiye şehitlerine ağlıyor

Türkiye şehitlerine ağlıyor

TSK bu sabah, önceki gün Van' da zırhlı aracın kaza yapması sorucu yaralanan askerin şehit olduğunu duyurdu. Yine önceki gün Şemdinli Aktütün karayolundaki bombalı tuzak sonucu yaralanan bir askerin daha şehit düştüğü haberi geldi. Bir diğer kara haber ise Diyarbakır'dan geldi. 10 Mayıs'taki saldırıda yaralanan polis memuru bu sabah GATA'da şehit düştü. Adana'da ise terör saldırısında 1 polis şehit oldu. Mardin'de yola tuzaklanan patlayıcı nedeniyle 1 korucu şehit düştü, 8 asker yaralandı. Son şehit haberiyle Türkiye bugün 5 kahramanını daha teröre kurban verdi.

TSK' dan yapılan açıklamada; Van Gürpınar' da dün askeri aracın kaza yapması sonucu ağır yaralanıp hastaneye kaldırılan 1 askerin kurtarılamayarak şehit olduğu bildirildi.

Van'ın Gürpınar, Çatak ve Edremit ilçeleri arasında bulunan bölgede dün sabaha karşı başlayan çatışmanın ardından bölgede yürütülen hava destekli operasyon devam ederken, destek için giden bir zırhlı aracın kaza yapması sonucu 1 asker daha şehit olmuştu.

Öte yandan dün Van'nın Gürpınar İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada Jandarma Uzman Çavuş Özgür Kara şehit düşmüştü.

VAN'DA 3 ŞEHİT

Dün yaşanan çatışmalar ve meydana gelen kaza sonucu toplam 3 askerimiz şehit düştü.

ŞEMDİNLİ AKTÜTÜN'DEKİ SALDIRIDA ŞEHİT SAYISI 5'E YÜKSELDİ

Van'da yaralanan askerin şehit olduğu haberinden sonra bir acı haber de Şemdinli'den geldi.TSK'dan yapılan açıklamada; geçtiğimiz Çarşamba günü Şemdinli Aktütün karayolunda BTÖ mensupları tarafından tuzaklanan bombanın patlatılması sonucu yaralan 1 askerin daha şehit olduğu bildirildi.

DİYARBAKIR'DA YARALANDI, GATA'DA ŞEHİT DÜŞTÜ

Diyarbakır'da 10 Mayıs günü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 7 şüpheliyi hastaneye sağlık kontrolüne götüren zırhlı polis midibüsüne yönelik bombalı saldırıda yaralanan polis memuru tedavi gördüğü GATA'da şehit oldu.

ADANA'DA 1 POLİS ŞEHİT

Adana'da silahlı saldırıya uğrayan polis şehit oldu. Adana'da Gülbahçe Mahallesi'nde evrak dağıtımı yapan sivil polis memuru Yılmaz Bozkurt silahlı saldırıya uğradı. Yaralanan polis, kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Polis, bölgede motosikletle kaçan 2 saldırganı yakalamak için operasyon başlattı.

PKK MARDİN'DE KÖY BASTI: 1 KORUCU ŞEHİT, 8 ASKER YARALI

Saldırı bugün saat 12.30 sıralarında Mardin'in merkez Artuklu İlçesi Bağlıca Köyü'nde meydana geldi. Köye baskın yapan PKK'lılar köyde daha önce muhtarlık ve geçici köy koruculuğu yapan Kazım Kavak'a ateş ederek öldürdü. Olayın duyulmasının ardından köye ambulansla ve Artuklu İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan askerler sevk edildi. PKK'lılar köy yakınlarında yola önceden tuzakladıkları bombayı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada araçta bulunan 8 asker yaralandı. Saldırıda ambulansta bulunan personelden yaralanan olmadı. Yaralı askerler ambulanslarla Mardin Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Saldırının ardından karayolu güvenlik güçleri tarafından kapatılarak, bölgede kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlatıldı.